Zwerfafvalbrigades pakken afval in Doetinchem aan!

Afgelopen vrijdag zijn op twee plaatsen in de gemeente Doetinchem Zwerfafvalbrigades van start gegaan. Wethouder Frans Langeveld gaf daarvoor eerst het startschot voor de Zwerfafvalbrigade in De Huet en een uur later in Natuurpark Overstegen. De Zwerfafvalbrigades zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Buha (gemeente Doetinchem).

Positieve reacties

De vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigades gingen enthousiast de wijk in met hesjes, grijpers en vuilniszakken. Zo verzamelden ze in een uur tijd ettelijke grote blauwe vuilniszakken vol met zwerfafval. Onderweg kregen ze vaak positieve reacties van voorbijgangers. Na afloop werd er gezellig nagepraat.

Ook meedoen?

De vrijwilligers zetten zich in voor een schone leefomgeving. Ze ruimen niet alleen op, maar ze willen met hun actie ook een signaal afgeven aan anderen om afval zo veel mogelijk in afvalbakken te gooien. De Zwerfafvalbrigades gaan in het vervolg regelmatig op pad. Iedereen die mee wil doen met de Zwerfafvalbrigade in De Huet of bij Natuurpark Overstegen, kan zich melden bij Derk Huizinga van SLG

Ook interessant

Wandelen Klompenpad

Klompenpad Reckense Markepad is open

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Landschapswerk steeds diverser in Jaarbericht 2020

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Heumen

Wandelaars ontdekken de Klompenpaden