Zwerfafvalbrigades pakken afval in Doetinchem aan!

Afgelopen vrijdag zijn op twee plaatsen in de gemeente Doetinchem Zwerfafvalbrigades van start gegaan. Wethouder Frans Langeveld gaf daarvoor eerst het startschot voor de Zwerfafvalbrigade in De Huet en een uur later in Natuurpark Overstegen. De Zwerfafvalbrigades zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Buha (gemeente Doetinchem).

Positieve reacties

De vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigades gingen enthousiast de wijk in met hesjes, grijpers en vuilniszakken. Zo verzamelden ze in een uur tijd ettelijke grote blauwe vuilniszakken vol met zwerfafval. Onderweg kregen ze vaak positieve reacties van voorbijgangers. Na afloop werd er gezellig nagepraat.

Ook meedoen?

De vrijwilligers zetten zich in voor een schone leefomgeving. Ze ruimen niet alleen op, maar ze willen met hun actie ook een signaal afgeven aan anderen om afval zo veel mogelijk in afvalbakken te gooien. De Zwerfafvalbrigades gaan in het vervolg regelmatig op pad. Iedereen die mee wil doen met de Zwerfafvalbrigade in De Huet of bij Natuurpark Overstegen, kan zich melden bij Derk Huizinga van SLG

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022