Zwerfafvalbrigades pakken afval in Doetinchem aan!

Afgelopen vrijdag zijn op twee plaatsen in de gemeente Doetinchem Zwerfafvalbrigades van start gegaan. Wethouder Frans Langeveld gaf daarvoor eerst het startschot voor de Zwerfafvalbrigade in De Huet en een uur later in Natuurpark Overstegen. De Zwerfafvalbrigades zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Buha (gemeente Doetinchem).

Positieve reacties

De vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigades gingen enthousiast de wijk in met hesjes, grijpers en vuilniszakken. Zo verzamelden ze in een uur tijd ettelijke grote blauwe vuilniszakken vol met zwerfafval. Onderweg kregen ze vaak positieve reacties van voorbijgangers. Na afloop werd er gezellig nagepraat.

Ook meedoen?

De vrijwilligers zetten zich in voor een schone leefomgeving. Ze ruimen niet alleen op, maar ze willen met hun actie ook een signaal afgeven aan anderen om afval zo veel mogelijk in afvalbakken te gooien. De Zwerfafvalbrigades gaan in het vervolg regelmatig op pad. Iedereen die mee wil doen met de Zwerfafvalbrigade in De Huet of bij Natuurpark Overstegen, kan zich melden bij Derk Huizinga van SLG

Ook interessant

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

Klompenpad

Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open vanaf 2 juli

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Locaties gezocht voor vijf bijenoases in Wageningen

foto: Henk van den Burg

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Webinar over biodiversiteit in Nijkerk

Weidevogelvrijwilliger Wiebe Hoekstra telt grutto’s in het Ommerense veld