Zwerfafvalbrigades pakken afval in Doetinchem aan!

Afgelopen vrijdag zijn op twee plaatsen in de gemeente Doetinchem Zwerfafvalbrigades van start gegaan. Wethouder Frans Langeveld gaf daarvoor eerst het startschot voor de Zwerfafvalbrigade in De Huet en een uur later in Natuurpark Overstegen. De Zwerfafvalbrigades zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Buha (gemeente Doetinchem).

Positieve reacties

De vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigades gingen enthousiast de wijk in met hesjes, grijpers en vuilniszakken. Zo verzamelden ze in een uur tijd ettelijke grote blauwe vuilniszakken vol met zwerfafval. Onderweg kregen ze vaak positieve reacties van voorbijgangers. Na afloop werd er gezellig nagepraat.

Ook meedoen?

De vrijwilligers zetten zich in voor een schone leefomgeving. Ze ruimen niet alleen op, maar ze willen met hun actie ook een signaal afgeven aan anderen om afval zo veel mogelijk in afvalbakken te gooien. De Zwerfafvalbrigades gaan in het vervolg regelmatig op pad. Iedereen die mee wil doen met de Zwerfafvalbrigade in De Huet of bij Natuurpark Overstegen, kan zich melden bij Derk Huizinga van SLG

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk