Zwerfafvalbrigade Herveld Andelst: een nieuwe aanpak van zwerfafval in de gemeente Overbetuwe

In samenwerking met de gemeente Overbetuwe organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond over een nieuwe aanpak van zwerfafval in Herveld en Andelst. Iedereen is welkom. Komt u ook? Op maandag 12 juli organiseren we een informatiebijeenkomst in Zalencentrum de Hoenderik, het Dorpsplein 22 in Herveld. De bijeenkomst start om 19:30 uur, inloop is vanaf 19:15 uur.

Zwerfafvalbrigades

In Overbetuwe zijn er steeds meer mensen actief bezig met het opschonen van de omgeving, alleen of in groepjes. Onder het motto van ‘samen bereik je meer’ zijn SLG en de gemeente Overbetuwe in 2018 al begonnen met het oprichten van zwerfafvalbrigades. Ook in Herveld en Andelst is het nu zo ver. Deze groepen van enthousiaste vrijwilligers trekken er samen of alleen op uit om zwerfafval te verzamelen. Dat geeft leuke contacten in de buurt én een schone omgeving.

De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. Het is een waardevolle aanvulling op de al bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken. Er zijn inmiddels al meer dan 60 zwerfafvalbrigades opgericht in Gelderland.

Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd. De deelnemers spreken zelf af wanneer ze erop uit trekken, hoe groot de groepjes zijn en op welke locaties ze actief zijn. Voordat de brigade van start gaat krijgen de vrijwilligers arbo- en veiligheidsinstructies van SLG. Ook ontvangen zij alle benodigde materialen. De gemeente zorgt voor afvoer van het afval.
Benieuwd? Kom dan naar de startbijeenkomst!

Op maandag 12 juli leggen we het concept nader uit en beantwoorden we al uw vragen. U bent van harte uitgenodigd! De avond zal plaatsvinden in in Zalencentrum de Hoenderik, het Dorpsplein 22 in Herveld en gaat om 19.30 uur van start. De koffie/thee staat klaar en iedereen is welkom!