Zwerfafvalbrigade: een nieuwe aanpak van zwerfafval ook in Huissen

In samenwerking met de gemeente Lingewaard organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond in Huissen over een nieuwe aanpak van zwerfafval. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 5 juni a.s. in de oude Raadszaal, Lange Kerkstraat 17 in Huissen. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Komt u ook?

Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en dan kunnen we er allemaal echt van genieten. De nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval houdt in dat buurtgenoten een Zwerfafvalbrigade oprichten. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook. Bovendien bereiken we samen meer. Het resultaat is dan ook al snel zichtbaar: een schone omgeving! Doet u mee?

De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. Het is een waardevolle aanvulling op de al bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken. Inmiddels zijn er meer dan 20 Zwerfafvalbrigades opgericht in Gelderland.

Zwaan-kleef-aan

Op 5 juni vertellen we meer over de Zwerfafvalbrigade, dé oplossing voor een schonere omgeving. Het kost relatief weinig tijd en het levert veel op. Door anderen in hun omgeving te enthousiasmeren en door de herkenbare hesjes met ‘Zwerfafvalbrigade’ sluiten steeds meer mensen zich aan. Zo ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Aandacht voor streekeigen landschap

Stichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich in voor een vitaal, beleefbaar en herkenbaar streekeigen landschap. SLG heeft geen eigen terreinen en werkt altijd samen met anderen, zowel organisaties als burgers. Het aantal aangesloten vrijwilligersgroepen in Gelderland is op dit moment 282, met in totaal meer dan 8000 vrijwilligers.

Zwerfafvalbrigades ook in andere gemeentes

In Kilder (gemeente Montferland) is in januari vorig jaar de eerste Zwerfafvalbrigade met succes van start gegaan. Ook in de gemeenten Heerde, Ede, Doetinchem, Renkum, Nijkerk, Geldermalsen, Apeldoorn en Hattem hebben bewoners de handen uit de mouwen gestoken. Binnenkort gebeurt dat in nog meer gemeentes. Kijk hier voor een overzicht van alle Zwerfafvalbrigades.

 

Ook interessant

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk