Zwerfafvalbrigade: een nieuwe aanpak van zwerfafval ook in Huissen

In samenwerking met de gemeente Lingewaard organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond in Huissen over een nieuwe aanpak van zwerfafval. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 5 juni a.s. in de oude Raadszaal, Lange Kerkstraat 17 in Huissen. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Komt u ook?

Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en dan kunnen we er allemaal echt van genieten. De nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval houdt in dat buurtgenoten een Zwerfafvalbrigade oprichten. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook. Bovendien bereiken we samen meer. Het resultaat is dan ook al snel zichtbaar: een schone omgeving! Doet u mee?

De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. Het is een waardevolle aanvulling op de al bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken. Inmiddels zijn er meer dan 20 Zwerfafvalbrigades opgericht in Gelderland.

Zwaan-kleef-aan

Op 5 juni vertellen we meer over de Zwerfafvalbrigade, dé oplossing voor een schonere omgeving. Het kost relatief weinig tijd en het levert veel op. Door anderen in hun omgeving te enthousiasmeren en door de herkenbare hesjes met ‘Zwerfafvalbrigade’ sluiten steeds meer mensen zich aan. Zo ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Aandacht voor streekeigen landschap

Stichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich in voor een vitaal, beleefbaar en herkenbaar streekeigen landschap. SLG heeft geen eigen terreinen en werkt altijd samen met anderen, zowel organisaties als burgers. Het aantal aangesloten vrijwilligersgroepen in Gelderland is op dit moment 282, met in totaal meer dan 8000 vrijwilligers.

Zwerfafvalbrigades ook in andere gemeentes

In Kilder (gemeente Montferland) is in januari vorig jaar de eerste Zwerfafvalbrigade met succes van start gegaan. Ook in de gemeenten Heerde, Ede, Doetinchem, Renkum, Nijkerk, Geldermalsen, Apeldoorn en Hattem hebben bewoners de handen uit de mouwen gestoken. Binnenkort gebeurt dat in nog meer gemeentes. Kijk hier voor een overzicht van alle Zwerfafvalbrigades.

 

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022