Informatieavond Zwerfafvalbrigades Culemborg

In samenwerking met de gemeente Culemborg organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond over een nieuwe aanpak van zwerfafval in Culemborg. De informatieavond vindt plaats via Zoom op maandag 5 juli om 19.30 uur. Iedereen is welkom. Kom jij ook?

Zwerfafvalbrigades

In Culemborg zijn er steeds meer mensen actief bezig met het opschonen van de omgeving, alleen of in groepjes. Onder het motto van ‘samen bereik je meer’ willen SLG en de gemeente Culemborg Zwerfafvalbrigades oprichten. Deze groepen van enthousiaste vrijwilligers trekken er samen of alleen op uit om zwerfafval te verzamelen. Dat geeft leuke contacten in de buurt én een schone omgeving.

De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. Wethouder Joost Reus: ‘Wij willen een schone stad. De leefbaarheid in onze stad wordt daardoor vergroot. Het liefst zien we dat er geen zwerfafval is. Daar streven we ook naar. Voordat we op dat punt zijn is het fijn dat veel mensen helpen bij het opruimen van zwerfafval.’ Het is een waardevolle aanvulling op de al bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken. Er zijn inmiddels al meer dan 60 Zwerfafvalbrigades opgericht in Gelderland.

Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd. De brigades spreken zelf af wanneer ze erop uit trekken, hoe groot de groepjes zijn en op welke locaties de deelnemers actief zijn. Voordat de brigade van start gaat krijgen de vrijwilligers arbo- en veiligheidsinstructies van SLG. Ook ontvangen zij alle benodigde materialen. De gemeente zorgt voor afvoer van het afval.

Benieuwd? Meld je dan aan voor de informatieavond

Culemborgse bewoners trekken samen met SLG en de gemeente Culemborg op om twee Zwerfafvalbrigades op te richten: Culemborg Oost en West. We informeren je graag op de informatieavond op maandag 5 juli om 19.30 uur. Iedereen is welkom! Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Opgeven kan tot donderdag 1 juli. Vrijdag 2 juli ontvangt u van ons de login gegevens voor de digitale bijeenkomst.

Vragen? Mail of bel Laetitia Bakker via l.bakker@landschapsbeheergelderland.nl of 06-21677932.