Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert samen met de gemeente Buren een informatieavond over een nieuwe aanpak van zwerfafval in Buren. De bijeenkomst is op dinsdag 31 mei om 19.30 uur in Buren, bij het clubhuis van TVB, Plantsoen 3. De inloop start vanaf 19.15 uur. Meld je aan met onderstaand aanmeldformulier.  Dat kan tot en met 30 mei.

In de gemeente Buren zijn er steeds meer mensen actief bezig met het opschonen van de omgeving. Al jaren zijn daar de buurtjutters actief. Dit zijn verenigingen die elk kwartaal afval prikken. Een aantal inwoners bedachten het plan om een zwerfafvalbrigade op te richten. SLG wil dit samen met de gemeente Buren gaan doen als aanvulling op de buurtjutters. Deze brigade gaat zich richten op het buitengebied rond Buren.

Wethouder Duurzaamheid Pieter Neven: “Het is mooi om te zien dat onze inwoners actief bezig zijn met het opruimen van zwerfafval. Goede voorbeelden zijn de buurtjutters en de zwerfafvalbrigade. Zij zetten zich al jaren in voor een schonere gemeente. Afval hoort niet in de natuur, maar in de afvalbak.”

Zwerfafvalbrigades

Onder het motto van ‘samen bereik je meer’ richt SLG al jaren Zwerfafvalbrigades op. Er zijn in de tussentijd al meer dan zestig Zwerfafvalbrigades opgericht in Gelderland. Deze groepen van enthousiaste vrijwilligers trekken er samen of alleen op uit om zwerfafval te verzamelen. Dat geeft leuke contacten in de buurt én een schone omgeving. Het prikken van afval wordt afgestemd met de buurtjutters in de gemeente.

Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd. De deelnemers spreken zelf af wanneer ze erop uit trekken, hoe groot de groepjes zijn en op welke locaties ze actief zijn. Voordat de brigade van start gaat krijgen de vrijwilligers arbo- en veiligheidsinstructies van SLG. Ook ontvangen zij alle materialen die ze nodig hebben. De gemeente zorgt voor de afvoer van het afval.
Benieuwd? Kom dan naar de startbijeenkomst!

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Met dit formulier meld je je aan voor de Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren op 31 mei 2022. De velden met * zijn verplicht.
    Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.

Ook interessant

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022

Tweede buitenwerkdag bij boerderij De Klaver