Workshop Sinusbeheer Hierden

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Harderwijk het project Bloeiend Bijenlandschap Hierden.

Een van de onderdelen is een workshop Sinusbeheer met de zeis op 4 juni 2022
Voorafgaand aan de workshop is er een webinar over sinusbeheer op donderdag 1 juli 2021. Deelname aan deze webinar is verplicht voor deelnemers aan de workshop sinusbeheer.
Sinusbeheer is een specifieke invulling van ecologisch beheer, speciaal gericht op een geschikte leefomgeving van bestuivers zoals wilde bijen en vlinders. De groep krijgt buiten een training ‘veilig werken’ (ARBO) voordat ze aan de slag gaan met de zeis na instructie van SLG. Ook de verwerking van maaisel in een ‘muizenruiter’ staat op het programma. Door: Ruud Borkes en Danja Kempers
Als vrijwilligers zich verder willen bekwamen in het zeisen dan kunnen zij zich aanmelden voor de zeistrainingen die SLG jaarlijks organiseert.

Doorgang en invulling is afhankelijk van geldende coronamaatregelen.

Meld u aan met het aanmeldformulier. Let op: het aantal deelnemers is beperkt.

Workshop Sinusbeheer Hierden 4 juni 2022

Met dit formulier meldt u zich aan voor de Workshop Sinusbeheer Hierden op 4 juni 2022. De velden met * zijn verplicht.
    Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: