Word ook een weidevogelbeschermer en meld je aan voor de online cursus

Heb je belangstelling voor weidevogels? Vind je het belangrijk dat kievit, grutto, tureluur en andere weidevogels beschermd worden? En ben je graag buiten actief? Volg dan de cursus weidevogelbescherming en word een actieve weidevogelvrijwilliger. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert op donderdagavond 3 maart van 20.00 tot 21.30 uur een online cursus voor nieuwe vrijwilligers. Heb je belangstelling? Meld je aan met onderstaand formulier.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

In het voorjaar komen de weidevogels weer terug uit hun overwinteringsgebieden. Zonder de bescherming door vrijwilligers en de medewerking van boeren en loonwerkers kunnen weidevogels op veel plaatsen geen kuikens groot brengen. Dankzij de inzet van vrijwillige weidevogelbeschermers worden de nesten tijdig opgespoord en beschermd. Tijdens landbouwwerkzaamheden worden deze nesten vervolgens ontzien. Hierdoor stijgt het percentage uitgekomen nesten aanzienlijk en worden meer kuikens grootgebracht. Help je mee?

Online cursus weidevogelbescherming

De cursus bestaat uit één theorieavond met onder andere de onderwerpen: Vrijwillige Weidevogelbescherming, Nesten opzoeken, Beschermingsmaatregelen, De moderne landbouw. Biologie en gedrag van weidevogels, Registratie van gegevens, Organisatie vrijwilligerswerk. Methodisch tellen van weidevogels: broedparen- en gezinnentelling.

Coördinator vrijwillige boerenlandvogelbescherming Annette den Hollander van SLG verzorgt de cursus. Zij behandelt de theorie. De praktijk leer je in het veld door mee te gaan met een lokale ervaren weidevogelbeschermer van een weidevogelgroep bij jou in de buurt. Door te kijken naar weidevogels, waarnemen van bepaald gedrag, hoe zoek je het beste de nesten en hoe bescherm je nesten?

Aanmelden

Na het aanmelden ontvang je maandag 28 februari een Zoom link om deel te kunnen nemen.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022