Word landschapsvrijwilliger op landgoed ’t Medler

Wilt u zich graag in goed gezelschap inzetten voor uw eigen omgeving? Landgoed ’t Medler gelegen tussen Vorden en Ruurlo zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een nieuwe vrijwilligersgroep. Een groep die gaat bijdragen aan herstel en onderhoud van de singels, lanen en knotbomen op het landgoed. Landgoed ’t Medler en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen belangstellenden van harte uit voor een informatieavond om nader kennis te maken met het landschap en de mogelijkheden om als vrijwilliger bij te dragen aan de instandhouding hiervan. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 18 september 2018 in “Den Berg”, de verbouwde hooiberg bij Huize Medler, Ruurloseweg 115, Vorden. Aanvang is om 19.30 uur. Vooraf aanmelden voor de informatieavond is niet nodig. De koffie staat klaar.

Honderden jaren oud landgoed

De landgoederen in de Graafschap, zoals landgoed ’t Medler, zijn bekend om hun pracht. Met een uniek historisch karakter, zodat de sfeer van honderd jaar geleden goed kan worden geproefd. ’t Medler is een parel in ons landschap met een prachtig landhuis, beekjes, bos, lanen, houtwallen, singels en knotbomen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en landgoed ’t Medler zoeken voor herstel en beheer van dit landschap vrijwilligers met een hart voor groen.
Vrijwilligster Elske: “Ik ben al een tijd vrijwilliger in de tuinen van Huize Medler. Het geeft een goed gevoel om mee te helpen het mooie landschap van landgoederen in de Achterhoek in stand te houden. Daarbij ontmoet je nieuwe, enthousiaste mensen in een mooie entourage en een gezellige sfeer.”

Programma informatieavond

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Na de ontvangst met koffie/thee zijn er presentaties en kunnen belangstellenden vragen stellen. Eelco Schurer van het landgoed gaat in op de toekomstplannen en hoe de nieuwe vrijwilligersgroep kan bijdragen aan het behoud van het landgoed. André Kaper van SLG vertelt over het vrijwilligerswerk en hoe dat eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen.

Wie kan meedoen?

Eigenlijk iedereen die het leuk vindt om in een prachtige omgeving te zagen, te snoeien of timmer- en schilderwerk te doen, in goed gezelschap. Als u een zaag of een spade kunt vasthouden, bent u welkom: jong, oud, werkend, zonder werk, man of vrouw. Het is de bedoeling om een leuke groep te vormen, die samen goed bezig is. Voor het groene werk is weinig voorkennis vereist, omdat de vrijwilligersgroep wordt begeleid door een ervaren persoon. Nadat de groep is opgericht,wordt een basistraining handgereedschap gegeven.

Landgoedwerkgroep

De nieuwe landgoedwerkgroep wordt na oprichting begeleid en gefaciliteerd door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). SLG heeft vanaf 2012 dertig vrijwilligersgroepen opgericht op landgoederen en buitenplaatsen in heel Gelderland en helpt nu mee met het oprichten van een landgoedwerkgroep voor dit landgoed, naast de bestaande buitenplaatswerkgroep die de tuinen onderhoudt. Kijk hier voor een overzicht van alle vrijwilligersgroepen.

Ook interessant

Word ook een weidevogelbeschermer en meld je aan voor de online cursus

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Oude IJsselstreek

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Waardering voor vrijwilligers in het landschap op Dag van de vrijwilliger

Luisterbankjes, helmenactie en informatieblad bijenhotel in Nieuwsmails voor vrijwilligers

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Wilp

Samen voor de natuur: Jong en oud aan de slag tijdens de Natuurwerkdag