Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Zaterdag 14 november hebben wethouder Piet de Klein, José Blom (bestuurslid van Stichting Landschapsbeheer Gelderland) en pastoor Visschedijk de eerste nieuwe fruitboom in Winssen geplant. De Winssense vrijwilligers hebben de eerste boom zelf geschonken aan de boomgaard.

Er is gekozen voor het oude appelras ‘Haneman’. Dit oude ras is in Winssen ontwikkeld. Naast de ‘Haneman’ zijn er onder leiding van Michael Witjes nog verschillende andere fruitbomen geplant.
Trots op vrijwilligers

Wethouder de Klein gaf aan, namens de gemeente, trots te zijn op de groep. De vrijwilligers hebben zelf de schouders er onder gezet om de boomgaard bij de kerk weer in ere te herstellen. De groep heeft een indrukwekkend aantal uren, circa 300 uur, aan de boomgaard besteed. Wethouder de Klein is onder de indruk van deze betrokkenheid en saamhorigheid en bedankt alle vrijwilligers, maar ook Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het kerkbestuur, provincie Gelderland en Gasterij de Arend voor hun bijdrage. José Blom, zelf ook actief in een hoogstambrigade, geeft aan de Winssense boomgaard prachtig te vinden. Een bijzondere boomgaard op een unieke plek.

Bron nieuwsbericht: www.beuningen.nl

Foto: Joep Gerrits

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Geert Bouwman en Geert Tijssen, vrijwilligers van de werkgroep Ommetje Steenoven en Hofstedepad

Het Steenoven- en Hofstedepad: een nieuwe wandelroute in Angeren en Huissen

Onderhoudskoffer gereedschappen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk