Wielen, poelen en een nieuw leernetwerk in Landschapsnieuws

Deze keer diverse interessante artikelen over water in Landschapsnieuws. Zo besteden we aandacht aan parels uit de schatkist van Neder-Betuwe: de 23 wielen of kolken. Gelegen in de luwte van een bocht van de rivier bleven ze veelal ongeschonden en daardoor waardevol voor landschap en natuur. We vertellen graag over de voortgang van het project Poelen.nu en het belang van een goed onderhouden poel voor dieren zoals de kamsalamander. Heemraad Frans ter Maten van het Waterschap Vallei en Veluwe vertelt over het belang van Klompenpaden voor het waterschap.

Daarnaast brengen we een van de eerste koplopers uit het nieuwe Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui in beeld: Marjolein Eeuwes uit Huissen. Ook nieuw zijn onze natuurinclusieve bedrijfsnatuurplannen voor agrarische bedrijven zoals IJsboerderij De Steenoven. Tot slot de vrijwilligersgroep in beeld, deze keer de werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Afdeling Zuidwest Veluwezoom van landschapsknokker Albert Smit. Veel inspiratie en leesplezier gewenst!

Lees Landschapsnieuws (PDF)

Landschapsnieuws ontvangen?

Wilt u onze nieuwsmail ontvangen? Dat kan! Vul dan uw gegevens hiernaast/onder in en u ontvangt Landschapsnieuws automatisch.

Speciaal voor iedereen woonachtig in het buitengebied brengen we vier maal per jaar deze nieuwsmail uit. Hierin staan leuke nieuwtjes en berichten over activiteiten, tips en adviezen voor aanplant en onderhoud van al het groen op en rondom het erf, een kalender met activiteiten en nog veel meer.