Werkgroep Biodiversiteit Wageningen

Welke inwoners van Wageningen denken graag mee over Biodiversiteit in de gemeente en willen de handen uit de mouwen steken om ook beheer op te pakken? De focus ligt als eerste op het ontwikkelen van een 5-tal Bijenoases binnen de gemeentegrenzen van Wageningen. We zijn op zoek naar goede locaties waar de eigenaar akkoord is met het duurzaam inrichten van een Bijenoase. Daar plaatsen we een groot insektenhotel, creëren we kruidenrijke vegetatie en hoogstamfruitbomen, bijenbosjes en/of een struweelhaag. Beheer en onderhoud komt in handen van de Werkgroep Biodiversiteit.

Startavond Werkgroep Biodiversiteit Wageningen
Startavond voor wie zich heeft aangemeld bij de Werkgroep Biodiversiteit. We gaan elkaar leren kennen, bepalen wat de scoop van de werkgroep is en op zoek naar locaties voor bijenoases in de gemeente.
Ook iets voor jou? Meld je aan met onderstaand aanmeldformulier voor de online startavond op donderdag 22 april. Start is om 19.30 uur tot – 21.00 uur.

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Wageningen een project voor meer biodiversiteit. Een van de onderdelen is de werkgroep Biodiversiteit Wageningen.

Aanmeldformulier werkgroep Biodiversiteit Wageningen

Ik heb belangstelling voor de werkgroep Biodiversiteit Wageningen. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: