Werk mee op Landgoed De Valkenberg!

Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving? Landgoed De Valkenberg zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Dat is een werkgroep die bijdraagt aan het landschapsonderhoud op en om de buitenplaats.

Werkgroepbijeenkomst 7 oktober

Landgoed De Valkenberg en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen u van harte uit voor de eerste werkgroepbijeenkomst  op dinsdag 7 oktober. Deze avond is bedoeld voor iedereen die vaker op het landgoed aan de slag wil gaan. De avond begint om 20.00 uur. Aan de orde komen de werkzaamheden op het landgoed, de frequentie van het werken, op welke dagen, etc. De werkgroepbijeenkomst vindt plaats in de recreatiezaal van landgoed De Valkenberg aan de Arnhemsestraatweg 12 te Rheden. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, maar u dient zich wel van te voren aan te melden. Dit kan via onderstaand aanmeldformulier of per mail naar Saskia Bemer van SLG, telefoon 026-3537444. U kunt bij haar ook terecht als u meer informatie wil over de werkgroep in oprichting.

Erfgoed

Landgoederen en buitenplaatsen zijn de parels in ons landschap met prachtige lanen, houtwallen, singels en heggen. Het landhuis De Valkenberg staat op een markante plek op een steilglooiende weide met uitzicht over het dorp Rheden en de IJssel. Een lange oprijlaan, voorzien van oude kastanjes leidt naar het huis en een landschappelijk park met slingerpaden, een moestuin, een boomgaard en een rozentuin. Het landgoed is in eigendom van Landgoed De Valkenberg BV die in samenwerking met het Rode Kruis op deze locatie vakantieweken voor licht en zwaar zorgbehoeftigen organiseert. Om al dit erfgoed in stand te houden, is veel werk nodig. Een buitenplaats die toekomst wil hebben, kan dan ook niet meer zonder vrijwilligers.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland is een professionele vrijwilligersorganisatie. Al ruim 25 jaar werkt zij samen met zo’n 200 lokale vrijwilligersgroepen met in totaal 6.000 vrijwilligers aan een mooier cultuurlandschap in Gelderland. SLG heeft de afgelopen jaren landgoedwerkgroepen opgericht op acht andere landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen