Werk mee in de tuin bij landgoed Huis Schouwenburg!

Huis Schouwenburg

Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving? Landgoed Huis Schouwenburg zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Een buitenplaatswerkgroep is een werkgroep die bijdraagt aan het onderhoud van het monumentale groen bij een landhuis of buitenplaats. Wij hebben in 2014 en 2015 negen buitenplaatswerkgroepen opgericht en bij Huis Schouwenburg willen we graag de tiende werkgroep oprichten.

Publieksdag op Huis Schouwenburg

Daarom nodigen de familie Anneveld-van Wesel en SLG u van harte uit voor een mooie dag met presentaties, een rondleiding en een kennismaking met het vrijwilligerswerk in de praktijk in de historische tuinen. De dag wordt gehouden op vrijdag 30 oktober. Locatie: Schouwenburg 2, ’t Harde. Tijdstip: 10:00 tot 15:30 uur (lunch inbegrepen). U kunt zich met onderstaand formulier aanmelden.

Tuinieren in kas, moestuin en boomgaard

moestuin en kas Huis SchouwenburgHistorische buitenplaatsen in heel Nederland zijn de parels in ons landschap met prachtige landhuizen, monumentale bijgebouwen en het groene erfgoed van tuinen, moestuinen, parkaanleg en lanen. Landgoed Huis Schouwenburg is een historische buitenplaats, gelegen tussen ’t Harde en Elburg. Het huis bevindt zich in een afwisselend landschap met loofbos, houtwallen, singels en landbouwgrond. Een uitgebreid tuinhistorische onderzoek is de leidraad voor het beheer en onderhoud van de tuin en het park. Maar om al dit erfgoed in stand te houden, moet veel werk worden verricht. Voor de buitenplaatswerkgroep zoeken we mensen die het leuk vinden om te tuinieren in de kas, de moestuin en de boomgaard en om mee te werken aan het onderhouden van de fraaie historische buitenplaats.

Programma: rondleiding, presentaties en werken in de tuin

Het doel van deze dag is u te laten zien waar de vrijwilligers gaan werken, hoe mooi het park en de tuin zijn en hoe een vrijwilligersgroep kan bijdragen aan het behoud hiervan. Na de ontvangst met koffie/thee zal SLG vertellen over het vrijwilligerswerk en hoe dat eruitziet bij andere werkgroepen. Mevrouw Anneveld-van Wesel zal daarna vertellen over de buitenplaats en het monumentale groen om het huis dat zij graag in stand wil houden. Een vrijwilligersgroep kan hierbij een grote rol spelen. Ook krijgt u een rondleiding door de tuin en het park om het huis. Daarna wordt u een lunch aangeboden. Na de lunch kunt u meewerken in de tuin om van het vrijwilligerswerk te proeven. Voor werkhandschoenen en gereedschap wordt gezorgd. Goed zittende werkkleding en laarzen zijn aan te raden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook interessant

Onderhoudskoffer gereedschappen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen