Werk mee in de tuin bij landgoed Huis Schouwenburg!

Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving? Landgoed Huis Schouwenburg in ’t Harde bij Elburg zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in de buitenplaatswerkgroep. Een buitenplaatswerkgroep is een vrijwilligersgroep die bijdraagt aan het onderhoud van het monumentale groen bij een landhuis of buitenplaats. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft in 2014 en CRW_53262015 tien buitenplaatswerkgroepen opgericht waaronder de buitenplaatswerkgroep landgoed Huis Schouwenburg. Deze groep kan nog een paar extra handen goed gebruiken.
Daarom nodigt de familie Anneveld-van Wesel u van harte uit voor een kennismaking met het vrijwilligerswerk op vrijdag 12 februari en/of vrijdag 26 februari van 10.00 tot 15.30 uur. Voor koffie, soep en wat lekkers wordt gezorgd. U kunt zich aanmelden via www.landgoedhuisschouwenburg.nl of fenneken@vesalius.nl of telefonisch via 0525-655819.

 

CRW_5346 lichterInvulling van de dag
Het doel van deze dag is u te laten zien waar de vrijwilligers werken, hoe mooi het park en de tuin zijn en hoe een vrijwilligersgroep kan bijdragen aan het behoud hiervan. U hoort over de geschiedenis van het landgoed en over de toekomstplannen. Bij een rondleiding door tuin en park vertelt Fenneken Anneveld-van Wesel over de restauratie van huis en tuin. En over de excursie die we binnenkort maken naar andere landgoederen.

Na de lunch kunt u meewerken in de tuin om van het vrijwilligerswerk te proeven. Voor werkhandschoenen en gereedschap wordt gezorgd. Goed zittende werkkleding en laarzen zijn aan te raden. Mocht de kennismaking goed bevallen, dan wordt u van harte uitgenodigd om de groep te komen versterken.

Historische buitenplaatsen
CRW_5298_1Historische buitenplaatsen in heel Nederland zijn de parels in ons landschap met prachtige landhuizen, monumentale bijgebouwen en het groene erfgoed van tuinen, moestuinen, parkaanleg en lanen. Landgoed Huis Schouwenburg is een historische buitenplaats, gelegen tussen ’t Harde en Elburg. Het huis bevindt zich in een afwisselend landschap met loofbos, houtwallen, singels en landbouwgrond. Een uitgebreid tuinhistorisch onderzoek is de leidraad voor het beheer en onderhoud van de tuin en het park. Maar om al dit erfgoed in stand te houden, moet veel werk worden verricht. Voor de buitenplaatswerkgroep zoeken we mensen die het leuk vinden om te tuinieren in de kas, de moestuin en de boomgaard en om mee te werken aan het onderhouden van de tuin en het park van de fraaie historische buitenplaats.

Voor meer informatie over de werkgroep