Werk mee in de tuin bij Huis de Poll!

Huis De Poll_Kasteelbeer_Wikimedia

Landgoed de Poll zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep, naast de landgoedwerkgroep die in 2014 is opgericht. Een buitenplaatswerkgroep is een werkgroep die bijdraagt aan het onderhoud van het monumentale groen bij een landhuis of buitenplaats. We hebben in 2014 en 2015 acht buitenplaatswerkgroepen opgericht en bij Huis de Poll willen we graag de negende werkgroep oprichten. Daarom nodigen mevrouw A. van Lynden en SLG u van harte uit voor een mooie dag met presentaties, een rondleiding en in de middag een kennismaking met het vrijwilligerswerk in de praktijk in de historische tuinen om het huis. De dag wordt gehouden op zaterdag 31 oktober. Locatie: de Vrije Academie De Poll, Deventerweg 24/26 Voorst, met entree en parkeerplaats aan de Haanstraat. Tijdstip: 10:00 tot 15:30 uur (lunch inbegrepen). U kunt zich met onderstaand formulier aanmelden.

Huis De Poll

Historische buitenplaatsen in heel Nederland zijn de parels in ons landschap met prachtige landhuizen, monumentale bijgebouwen en het groen erfgoed van tuinen, moestuinen, parkaanleg en lanen. Huis de Poll ligt aan de rand van het prachtig en ongerept uiterwaardenlandschap bij Wilp. Velen van u zullen op landgoed de Poll vaak gewandeld en gefietst hebben. Maar om al dit erfgoed in stand te houden, moet veel werk worden verricht. Voor de buitenplaatswerkgroep zoeken we mensen die het leuk vinden om te tuinieren en om mee te werken aan het inrichten van de fraaie historische moestuin. De landgoedwerkgroep doet goed werk in het landschapsonderhoud (snoei- en afzetbeheer van bomen en struiken). Overigens kan de landgoedwerkgroep ook nog een paar vrijwilligers gebruiken, dus ook hiervoor bent u van harte welkom op de informatieavond.

Programma

Het doel van deze dag is u te laten zien waar de vrijwilligers gaan werken, hoe mooi het park, de tuin en de oude moestuin zijn en wat een vrijwilligersgroep daar aan mooi en goed werk kan doen.
De dag duurt van 10:00 tot 15:30 uur. Na de ontvangst met koffie en iets lekkers erbij zal SLG vertellen over het vrijwilligerswerk en hoe dat eruitziet bij andere werkgroepen. Eigenares mevrouw Van Lynden (zelf een ervaren tuinier) zal daarna vertellen over de buitenplaats en het monumentale groen om het huis dat zij graag in stand wil houden. Een vrijwilligersgroep kan hierbij een grote rol spelen.
Ook zal er een rondleiding door de tuin en het park om het huis plaatsvinden.
Daarna wordt u een lunch aangeboden. Na de lunch kunt u meewerken in de tuin om van het vrijwilligerswerk te proeven. Voor werkhandschoenen en gereedschap wordt gezorgd. Goed zittende werkkleding en laarzen zijn aan te raden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook interessant

Onderhoudskoffer gereedschappen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ‘t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen