Website voor meldingen Japanse Duizendknoop

Voor de Renkumse Duizendknoopbrigade ontwikkelden we een website waarmee iedereen een waarneming van de Japanse Duizendknoop kan melden. Deze meldingen vergroten het inzicht waar de plant precies voorkomt in de gemeente. Op basis van deze meldingen bepaalt de brigade wanneer en waar ze aan de slag gaan. We ontwikkelden de website in samenwerking met De Renkumse Duizendknoopbrigade en de gemeente Renkum.

Duizendknoopbrigade groot succes

Sinds de oprichting van de Renkumse Duizendknoopbrigade dit voorjaar, is de groep een groot succes. Meer dan 50 vrijwilligers zijn regelmatig actief om de Japanse Duizendknoop te verwijderen. Dit doen ze door de plant af te maaien of uit te steken. Het gereedschap wordt door ons beschikbaar gesteld. Gemeente Renkum zorgt voor de afvoer van het groenafval.

Statushouders bestrijden Japanse Duizendknoop

Wekelijks helpt een groep statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) mee met het verwijderen van Japanse Duizendknoop in de gemeente. ‘Deze groep is erg enthousiast en heeft al veel werk verzet’, aldus coördinator Henny Tax.

Inwoners kunnen zelf ook de natuur helpen

Iedereen in de gemeente kan een steentje bijdragen door vindplaatsen te melden via de eigen pagina van de Renkumse Duizendknoopbrigade. En door zelf een gebiedje te ‘adopteren’: regelmatig uitgraven van de wortels en uittrekken van de stengels, zodat de plant niet verder verspreidt. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar renkumseduizendknoopbrigade@outlook.com

 

Ook interessant

Wandelen Klompenpad

Klompenpad Reckense Markepad is open

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Landschapswerk steeds diverser in Jaarbericht 2020

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Heumen

Wandelaars ontdekken de Klompenpaden