Webinars: duik in het landschap van jouw regio (online)

Het cultuurhistorisch landschap vormt een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Het geeft onze leefomgeving kleur en identiteit. Ieder gebied heeft zijn eigen intrigerende ‘levensverhaal’. In deze digitale bijeenkomsten leer je hoe de bijzondere landschappen van Gelderland zijn ontstaan. We duiken in het landschap van de regio met de bijbehorende landschapstypen en -elementen.

Hoe komt het dat de Achterhoek zo gevarieerd is? Hoe ontstonden de vlechtende rivieren in het Rivierengebied? En hoeveel verschillende landschapstypen kom je tegen als je de Veluwe doorkruist? Het antwoord op één van deze vragen krijg je als je meedoet met een van de webinars ‘Duik in het landschap van jouw regio’. Met duidelijke afbeeldingen en een aanstekelijk verhaal nemen we je mee in het ontstaan van ons landschap.

Dus woon je in het buitengebied, zowel als boer of als particulier, of ben je vrijwilliger in het landschap? Mis de webinar van jouw regio dan niet!

Praktische details

Veluwe/IJsselvallei: dinsdag 11 mei 2021, 19.30-21.00
Spreker: Eward Timmerman (SLG)

Rivierengebied: woensdag 12 mei 2021, 19.30-21.00
Spreker: Femke Wolthaus (SLG)

Locatie: digitaal
Aantal: onbeperkt
Doelgroep: vrijwilligers, boeren en andere bewoners van het buitengebied
Voorwaarden: vrijwilligers die deze cursus volgen moeten bereid zijn om de opgedane kennis over te dragen aan de andere vrijwilligers binnen de groep
Eigen bijdrage:
 geen

We organiseren ook nog andere interessante cursussen. Kijk hier voor het hele cursusprogramma!

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot 12.00u op de dag van de betreffende webinar.