Webinar Sinusbeheer van grasvegetaties

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Wageningen een project voor meer biodiversiteit.

Een van de onderdelen is een webinar Sinusbeheer van grasvegetaties op 24 juni 2021 van 19.30 tot 20.30 uur.
Sinusbeheer is een specifieke invulling van ecologisch beheer, speciaal gericht op een geschikte leefomgeving van bestuivers zoals wilde bijen en vlinders. Wat is sinusbeheer in gras- en kruidenvegetaties en hoe gaat dat in de praktijk? Welke gereedschappen kan je gebruiken, hoe bepaal je wat je doet in welke periode.
Deze theorie is erg nuttig bij de Praktijkcursus voor de Werkgroep Biodiversiteit: Sinusbeheer met de zeis

Meld u aan met het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier webinar Sinusbeheer van grasvegetaties Wageningen 24 juni 2021

Hiermee meldt u zich aan voor de webinar Sinusbeheer van grasvegetaties op 24 juni 2021. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: