Webinar Sinusbeheer van grasvegetaties

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens deze webinar op 8 september om 19.00 uur.

Sinusbeheer

Sinusbeheer is een specifieke invulling van ecologisch beheer, speciaal gericht op een geschikte leefomgeving van bestuivers zoals wilde bijen en vlinders. We leggen u uit wat sinusbeheer in gras- en kruidenvegetaties is en hoe dat in de praktijk wordt uitgevoerd. Daarnaast gaan we verder in op welke gereedschappen u kunt gebruiken en hoe u kunt bepalen wat in welke periode moet gebeuren.

Deze theorie is verplicht voor deelname aan de Praktijkcursus Sinusbeheer met de zeis.

Biodiversiteitsproject Nijkerk

De webinar maakt deel uit van een biodiversiteitsproject in de gemeente Nijkerk. Zo worden vijf bijenoases aangelegd verspreid over de gemeente en richten we een Biodiversiteitswerkgroep op, die de bijenoases gaat beheren.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. U ontvangt u via e-mail een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst. In ditzelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

Aanmeldformulier Webinar Sinusbeheer van grasvegetaties Nijkerk 8 september 2021

Met dit formulier meldt u zich aan voor de Webinar Sinusbeheer van grasvegetaties Nijkerk 8 september 2021. De velden met * zijn verplicht.
    Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: