Webinar: Hoe kunt u als burger bijdragen aan natuurinclusieve landbouw?

De roep vanuit de maatschappij is groot: we willen een vorm landbouw die hand in hand gaat met natuur en meer soortenrijkdom. Veel boeren willen de omslag wel maken naar meer biodiversiteit, maar kunnen dit niet financieren via de reguliere weg. Als burger kunt u de boeren ondersteunen, of u nu een grote of een kleine portemonnee heeft. Bijvoorbeeld via crowdfunding om grond vrij te kopen of via obligaties. Tijdens de webinar op 20 april, vertellen verschillende initiatieven over nieuwe financieringsvormen van natuurinclusieve landbouw én komen Gelderse boeren aan het woord die hier gebruik van maken.

Nieuwe financieringsvormen

In de afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe financieringsvormen ontstaan, die de omslag naar natuurinclusieve landbouw stimuleren. Reguliere financieringsvormen laten het niet toe om de bedrijfsvoering te extensiveren. Nieuwe financieringsvormen maken veel meer mogelijk voor boeren. Als particulier kunt u, door te investeren in de bedrijven, een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit op het platteland.

De boeren kunnen het niet alleen!

Tijdens dit webinar vertellen meerdere sprekers over de verschillende vormen van financiering en hoe ze werken. U krijgt inzicht in de mogelijkheden voor u als burger om bij te dragen aan de omslag naar natuurinclusieve landbouw. Want de boeren kunnen het niet alleen!

Programma

19:30 u Welkom en introductie – Boki Luske, SLG

19:35 u Overzicht van manieren hoe u als burger kunt bijdragen – Gelieke Steeghs, MSc student WUR

19:45 u Vier sprekende voorbeelden aan het woord:
a. Burgerboerderij de Patrijs – Johannes Regelink (foto)
b. Land van Ons – Franke Remerie
c. De Hooilanden – Lodewijk Pool
d. Aardpeer – Michiel de Koe

20:45 u Vraag en antwoord

20:55 u Afsluiting

Aanmelden

De webinar op 20 april duurt van 19.30 u tot 21.00 u, deelname is gratis. Aanmelden kan tot 19 april via onderstaand formulier. U ontvangt via email een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst (via Zoom). In ditzelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

Bekijk wat wij nog meer doen rondom Natuurinclusieve landbouw én de interviews met koploper boeren.

Deze webinar zal worden opgenomen. Bij het versturen van dit formulier geeft u aan hiervan kennis te hebben genomen. Indien u niet in beeld wenst te komen, kunt u uw camera uitzetten of afzien van deelname. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Aanmeldformulier Webinar: Hoe kunt u als burger bijdragen aan natuurinclusieve landbouw?

De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Doe ook mee met Hellouw in het Groen

Webinar over biodiversiteit in gemeente Harderwijk op 29 april

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van West Maas en Waal

Webinar over landschap en biodiversiteit in Heumen op 22 april

Start Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui