Webinar over biodiversiteit in gemeente Harderwijk op 29 april

Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere dieren. Tijdens een webinar op donderdag 29 april geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) tips hoe inwoners Harderwijk, Hierden en het buitengebied aantrekkelijk kunnen maken voor verschillende dieren. Deze online-bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Deelname aan deze webinar is gratis. Aanmelden voor de eerste webinar op 29 april kan tot en met 27 april. Op 28 april ontvangt u via e-mail een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst (via Zoom). In ditzelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

Meer vlinders en wilde bijen in Harderwijk en Hierden

Tijdens de webinar krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit te verhogen in grote én kleine tuinen. Wist u bijvoorbeeld dat u bijdraagt aan nestgelegenheid van wilde bijen en andere insecten door struiken gefaseerd te snoeien? Dat geldt met name voor vlier, braam en andere struiken met holle stengels. En wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers vinden hier een schuilplek. De focus ligt op ecologisch beheer en aanplant van inheemse bomen en struiken.

Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk

De webinar maakt deel uit van het project Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk van de gemeente Harderwijk. Zo kunnen mensen meedoen aan een webinar Biodiversiteit op het erf met een inspiratie-excursie over biodiversiteit op een mooi erf en een workshop en webinar Sinusbeheer (insectvriendelijk maaien) volgen. Ook worden vijf bijenoases aangelegd verspreid over de gemeente. Tijdens de online-bijeenkomst krijgen deelnemers meer informatie over het vervolg van dit project. Kijk op de speciale projectpagina voor meer informatie en alle onderdelen.

Aanmelden

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!