Webinar over biodiversiteit in Wageningen op 21 januari

slobkousbij_Peter_Eekelder

Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere dieren. Tijdens een webinar op 21 januari geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) tips hoe inwoners de gemeente Wageningen aantrekkelijk kunnen maken voor verschillende dieren. Deze online-bijeenkomst start om 19.30 uur. Deelname aan deze webinar is gratis.

Meer vlinders en wilde bijen in Wageningen

Tijdens de webinar krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit te verhogen in grote én kleine tuinen. Wist u bijvoorbeeld dat u bijdraagt aan nestgelegenheid van wilde bijen en andere insecten door struiken gefaseerd te snoeien? Dat geldt met name voor vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels. En wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers vinden hier een schuilplek. De focus ligt op ecologisch beheer en aanplant van inheemse bomen en struiken. Ook het inzaaien van inheemse, meerjarige planten komt aan bod.

Biodiversiteitsproject Wageningen

De webinar maakt deel uit van een biodiversiteitsproject in de gemeente Wageningen. Zo kunnen mensen zich opgeven voor een op maat biodiversiteitsplan op hun terrein, worden vijf bijenoases aangelegd verspreid over de gemeente en richten we een Biodiversiteitswerkgroep op, die de bijenoases gaat beheren. Tijdens de online-bijeenkomst krijgen deelnemers meer informatie over het vervolg van dit project. Lees meer op de speciale projectpagina.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 19 januari 2021 via het formulier op de website. Op 20 januari ontvangt u via e-mail een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst (via Zoom). In ditzelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze webinar kunt u contact opnemen met Petra Verburg van SLG of via 06-53334047.

Ook interessant

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

Word ook een patrijzenteller en meld je aan voor de online cursus

hoogstamfruit

Doe deze winter mee aan beplantingsactie in Neder-Betuwe

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Rossel Collectierassen horen thuis op Achterhoeks erf

Uitdeeldag van succesvolle actie vogelbosjes op de Veluwe

Actie Vogelbosjes: ook in regio Achterhoek en Rivierengebied

Inwoners Heumen plantten bomen en struiken voor landschap en biodiversiteit