Webinar Biodiversiteit Nijkerk

Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere dieren. Tijdens deze webinar op 27 mei geeft SLG tips over hoe inwoners de gemeente Nijkerk aantrekkelijk kunnen maken voor verschillende dieren. Deze online-bijeenkomst start om 19.30 uur. Geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier.

Meer vlinders en wilde bijen in Nijkerk

Tijdens de webinar krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit te verhogen in grote én kleine tuinen. Wist u bijvoorbeeld dat u bijdraagt aan nestgelegenheid van wilde bijen en andere insecten door struiken gefaseerd te snoeien? Dat geldt met name voor vlier, braam en andere struiken met holle stengels. En wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers vinden hier een schuilplek. De focus ligt op ecologisch beheer en aanplant van inheemse bomen en struiken. Ook het inzaaien van inheemse, meerjarige planten komt aan bod.

Biodiversiteitsproject Nijkerk

De webinar maakt deel uit van een biodiversiteitsproject in de gemeente Nijkerk. Zo worden vijf bijenoases aangelegd in de gemeente en richten we een Biodiversiteitswerkgroep op die de bijenoases gaat beheren. Tijdens de online-bijeenkomst krijgen deelnemers meer informatie over het vervolg van dit project.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. U ontvangt via e-mail een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst. In ditzelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

Kijk ook eens op: