Wandelen in de andere provincies

FB-InHetLandschap-ErOpUit752x387Ook onze collega organisaties Landschapsbeheer vinden het belangrijk dat het landschap toegankelijk en beleefbaar is. Op inhetlandschap.nl staan diverse wandelroutes per provincie: Klompenpaden, Klompenpaden Food, Ommetjes en prachtige wandelroutes door natuurgebieden van de provinciale Landschappen. Hieronder alvast een selectie van een aantal wandelinitiatieven in de andere provincies:

Wandelnetwerk Zeeland

Een wandelnetwerk is een verzameling van diverse wandelpaden in een bepaald gebied. Hierin worden alle lokale en landelijke wandelingen, ommetjes, LAW-routes, dorpswandelingen, kuierpaden, enz. opgenomen om zo samen een Wandelnetwerk te vormen. Binnen het netwerk kun je dus zelf kiezen tussen korte routes rond de dorpen, de zogenaamde ommetjes, of voor een langere route, middels een knooppuntensysteem. Lees meer over het wandelnetwerk bij Landschapsbeheer Zeeland.

Waddenwandelen in Friesland, Groningen en N-Holland

Waddenwandelen is ruim 1200 kilometer wandelplezier aan weerszijde van werelderfgoed Waddenzee. Ontdek de oude cultuurlandschappen, de gevarieerde natuur en de rijke cultuurhistorie van kust en eilanden. Ervaar de rust en de ruimte, de schilderachtige luchten. Voel de wind door uw haren, proef het zout op uw lippen, hoor de zeemeeuwen krijsen en geniet van het uitzicht over het droogvallende Wad. Waddenwandelen is een initiatief van Landschap Noord-Holland, Landschapsbeheer Groningen en Landschapsbeheer Friesland. Zij werken samen met Wandelnet en de ANWB. Bekijk hier de routes van Waddenwandelen. De site van Landschap Noord-Holland heeft een eigen pagina over Waddenwandelen.

Op de Kuierlatten in Flevoland

Kuierlatten zijn wandelpaden over het Flevolandse boerenland. Niet over geplaveide paden, maar langs dijken, over akkers, door boomgaarden en bossen en langs cultuurhistorische bezienswaardigheden. Bekijk alle routes van ‘Op de Kuierlatten’

Wandelen en fietsen in Overijssel

Voor wie van wandelen en fietsen houdt heeft Landschap Overijssel in de verschillende streken van Overijssel mooie routes uitgezet. Korte en lange routes door schitterende natuurgebieden en het prachtige landschap van Overijssel. Bekijk de kaart met alle routes.

Kijk ook eens op: