Vrijwilligers gezocht voor nieuw Klompenpad Echteld-IJzendoorn

klompenpad

Ook rond Echteld en IJzendoorn wil Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) samen met inwoners een Klompenpad ontwikkelen. Daar zijn genoeg interessante plekken waarlangs deze route kan gaan zoals kasteel Wijenburg, voormalig dijkgehucht Ooij en eeuwenoude relicten van dijkdoorbraken. Denk en help jij mee?

Inwoners kunnen op allerlei manieren hun steentje bijdragen. Bijvoorbeeld ideeën voor de route, verhalen en beeldmateriaal aandragen, grondeigenaren benaderen, routes uitzetten en markeringen plaatsen. Of met andere creatieve ideeën komen.

Aanmelden

Aanmelden voor het meedenken, kan tot maandag 13 juli bij projectleider Martijn Grievink van SLG. Er volgt een bijeenkomst – conform RIVM-richtlijnen – met belangstellenden voor een eerste route-idee.

Netwerk van Klompenpaden

In de gemeente Neder-Betuwe zijn al twee Klompenpaden: het Marspad en het Heuzesepad. Aan de ontwikkeling van Klompenpaden in Dodewaard en Ochten wordt gewerkt. En als er dan ook nog een nieuwe wandelroute rond Echteld en IJzendoorn komt, dan ontstaat er een aantrekkelijk netwerk van Klompenpaden in de gemeente.

Wat zijn Klompenpaden?

Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. In Gelderland zijn nu 89 Klompenpaden en het netwerk breidt zich steeds verder uit. De karakteristieke bewegwijzering, maar ook de website, app en Facebook zorgen voor een groot bereik. SLG ontwikkelt en onderhoudt deze routes samen met lokale vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl.

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk