Vrijwilligers gezocht voor nieuw Klompenpad Echteld-IJzendoorn

klompenpad

Ook rond Echteld en IJzendoorn wil Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) samen met inwoners een Klompenpad ontwikkelen. Daar zijn genoeg interessante plekken waarlangs deze route kan gaan zoals kasteel Wijenburg, voormalig dijkgehucht Ooij en eeuwenoude relicten van dijkdoorbraken. Denk en help jij mee?

Inwoners kunnen op allerlei manieren hun steentje bijdragen. Bijvoorbeeld ideeën voor de route, verhalen en beeldmateriaal aandragen, grondeigenaren benaderen, routes uitzetten en markeringen plaatsen. Of met andere creatieve ideeën komen.

Aanmelden

Aanmelden voor het meedenken, kan tot maandag 13 juli bij projectleider Martijn Grievink van SLG. Er volgt een bijeenkomst – conform RIVM-richtlijnen – met belangstellenden voor een eerste route-idee.

Netwerk van Klompenpaden

In de gemeente Neder-Betuwe zijn al twee Klompenpaden: het Marspad en het Heuzesepad. Aan de ontwikkeling van Klompenpaden in Dodewaard en Ochten wordt gewerkt. En als er dan ook nog een nieuwe wandelroute rond Echteld en IJzendoorn komt, dan ontstaat er een aantrekkelijk netwerk van Klompenpaden in de gemeente.

Wat zijn Klompenpaden?

Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. In Gelderland zijn nu 89 Klompenpaden en het netwerk breidt zich steeds verder uit. De karakteristieke bewegwijzering, maar ook de website, app en Facebook zorgen voor een groot bereik. SLG ontwikkelt en onderhoudt deze routes samen met lokale vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022