Vrijwilligers gezocht voor Natuuropschoondag en onderhoud Eder Heide

Jaarlijks geven ruim 500 basisschoolleerlingen uit de gemeente Ede in oktober het goede voorbeeld door deel te nemen aan de Natuuropschoondag. Zij maken dan de heide zo veel mogelijk vrij van jonge boompjes zodat de heide open blijft voor insecten, vogels en hagedissen. Dit jaar zal de Natuuropschoondag plaats vinden op vrijdag 11 oktober. Buurt Ede en Veldhuizen zoekt vrijwilligers die willen helpen bij de begeleiding van de Natuuropschoondag. Om goed geïnformeerd aan de slag te gaan, tijdens de Natuuropschoondag, organiseren Buurt Ede en Veldhuizen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) twee instructiebijeenkomsten.

Deze jaarlijkse opschoondag willen we graag uitbreiden naar meer natuurwerkdagen per jaar. We zoeken enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om met enige regelmaat aan de slag te gaan in de prachtige natuur in de heidewerkgroep Eder Heide. U kunt zich nog aanmelden als vrijwilliger bij de werkgroep Eder Heide met onderstaand aanmeldformulier. Aanmelden voor de cursus en de Natuuropschoondag 2019 is niet meer mogelijk.

Natuuropschoondag Eder Heide vrijdag 11 oktober 2019

Kinderen van Edese basisscholen uit groep 7 en 8 gaan aan de slag op de hei.  Ze verwijderen struiken en boompjes die daar niet thuishoren.
Tijd: 9.00 uur tot 15.00 uur. Voor vrijwilligers duurt de dag van 8:00 uur tot 17:00 uur.
Locatie: Eder Heide
Bekijk filmpje van Ede Tv (2018)

Instructiebijeenkomsten voor vrijwilligers

Kennis van de natuur is niet nodig om mee te doen aan de begeleiding van de Natuuropschoondag: vooraf zijn er twee instructiebijeenkomsten. Deze zijn op dinsdag 24 en vrijdag 27 september. Tijdens de instructie hoort u meer over de rol van verschillende betrokken partijen (Buurt Ede en Veldhuizen, gemeente, SRVV, SLG en overige). We lichten het programma  van de Natuuropschoondag toe en bespreken de inhoud van de werkzaamheden. Ook komt aan bod hoe u en de kinderen veilig te werk gaan en u krijgt kledingadvies. Zo begint u goed geïnformeerd aan de Natuuropschoondag!

Landschapscursus

Buurt Ede en Veldhuizen en SLG boden belangstellenden een  vierdelige cursus over het landschap van Ede en de biodiversiteit. De cursus bestond uit twee theorieavonden en twee inspiratieochtenden. Deze cursus vond plaats in het voorjaar van 2019. Deelnemers van de cursus doen mee aan de begeleiding bij de Natuuropschoondag op vrijdag 11 oktober en/of nemen deel aan de heidewerkgroep Eder Heide.

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk