Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden in Brummen

De Reinette van Pomona, Schoone van Boskoop en Franse Bellefleur zijn oude appelrassen die je kunt vinden in hoogstamboomgaarden. Het snoeien van deze bomen wordt soms vergeleken met kunst, want het blijkt niet zo eenvoudig. Voor het behoud van hoogstamboomgaarden in de gemeente Brummen zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bent u al betrokken bij hoogstamfruit in de gemeente Brummen of heeft u interesse? Dan nodigen wij u graag uit voor de informatieavond op woensdag 29 november die Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) samen met de gemeente organiseert. De informatieavond voor belangstellenden vindt plaats om 20.00 uur in De Vroolijke Frans, Knoevenoordstraat 51, 6971 LH Brummen (Broek). De inloop is om 19.45 uur met een kopje koffie en thee. Iedereen is welkom.

Cursus behoud Hoogstamfruit

De hoogstamboomgaard is niet alleen belangrijk voor het behouden van oude fruitrassen, maar zij biedt ook veel ruimte voor dieren en planten. Op de informatieavond zal hoogstamfruitdeskundige Michael Witjes van SLG uitleggen wat hoogstamboomgaarden zo bijzonder maakt en waarom het belangrijk is deze te behouden. Belangstellenden kunnen zich opgeven als vrijwilliger. Vrijwilligers krijgen kosteloos een cursus hoogstamfruit aangeboden. Tijdens deze vierdaagse cursus leren ze o.a. over snoeien in de zomer en in de winter, het herstellen van oude hoogstamboomgaarden, bijvriendelijk boomgaardbeheer en over aanplant van jonge fruitbomen. Deze cursus is alleen bedoeld voor deelnemers die daarna ook als vrijwilliger in de gemeente Brummen aan de slag gaan. Na het volgen van de cursus kunnen de deelnemers het geleerde in de praktijk brengen, door zich enkele zaterdagen per jaar in te zetten als vrijwilliger voor het behoud en beheer van hoogstamfruit.

Aanmelden

Heeft u belangstelling? Kom dan naar de informatieavond. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Bent u niet in de gelegenheid om naar de informatieavond te komen maar heeft u wel belangstelling als nieuwe vrijwilliger of wilt u meer kennis opdoen? Dan kunt u zich aanmelden via e-mail of met onderstaand aanmeldformulier.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en de gemeente Brummen.

Behoud hoogstamfruit Brummen

Hiermee meldt u zich aan voor de cursus behoud hoogstamfruit Brummen. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk