Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Vorig jaar hebben al veel particulieren uit het buitengebied van Zaltbommel meegeholpen met het versterken van de biodiversiteit. Zij hebben beplanting geplant, zaden gezaaid of nestkasten geplaatst op hun terrein. Dit deden zij vanwege de actie ‘biodiversiteitsplannen Zaltbommel’ van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Zaltbommel. Meedoen aan deze actie kan nog!

Extra kans!

Samen met de gemeente Zaltbommel is het gelukt dit project te verlengen. Een extra kans voor jou dus! Door je aan te melden voor deze actie, ontvang je een kosteloos biodiversiteitsplan en heb je de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd tarief beplanting, zaaigoed of nestkasten aan te schaffen. Op deze manier kun je voordelig jouw steentje bijdragen aan de biodiversiteit.

Biodiversiteitsplan

Een adviseur van SLG komt bij je langs voor een veldbezoek. Gezamenlijk wordt de locatie bekeken en jouw wensen op een rij gezet. In overleg met jou maakt de adviseur vervolgens kosteloos een biodiversiteitsplan. In dit plan staat bijvoorbeeld het aanplanten van inheemse bomen en struiken, het inzaaien van kruiden en het plaatsen van kasten voor zangvogels en egels. Vrijwilligers van de steenuilenwerkgroep onderzoeken of de erven geschikt zijn voor plaatsing van een steenuilenkast.

Ook meedoen?

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden

Dit project wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en de gemeente Zaltbommel.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!