Verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar 2014

boerenerfverkiezing

Gelderland heeft honderden mooie boerenerven. Boerenerven horen bij het landschap en bepalen de streekidentiteit. Om hiervoor aandacht te vragen organiseert Boeren-Erf-Goed-Gelderland voor de derde keer de verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar.  Doe mee en win!

Boeren-Erf-Goed-GelderlandBoerenerfgoed_web_17x5cm_72dpi 
Boeren-Erf-Goed-Gelderland is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Gelders Genootschap en het Gelders Erfgoed. Zij wil zoveel mogelijk Gelderlanders actief betrekken bij cultuurhistorische boerenerven in hun omgeving middels activiteiten zoals deze boerenervenverkiezing. Welke boerderij verdient volgens u de titel Gelders Boerenerf van het Jaar 2014? Kijk voor de voorwaarden op de website www.boerenerfgoedgelderland.nl.

Prijzen
Het doel van deze verkiezing is aandacht voor boerenerven met het landschap in Gelderland. Het winnende boerenerf krijgt een unieke prijs.

Hoe meldt u een boerenerf aan?
Stuur voor 1 juni de volgende gegevens naar info@boerenerfgoedgelderland.nl:
• Adres- en contactgegevens van het boerenerf
• Een wervende tekst van maximaal 200 woorden waarom dit boerenerf de titel verdient
• Maximaal 10 foto’s van het erf in het landschap, kenmerkende erfbeplanting en de bebouwing (boerderij en bijgebouwen).

Let bij het maken van de foto’s en het aanmelden op de criteria die op de website kunt vinden! De boerderijen zijn daarna zichtbaar op www.boerenerfgoedgelderland.nl.
Of stuur uw aanmelding naar Gelders Erfgoed, Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem.

Compleet plaatjehaag_bommelerwaard
Het complete plaatje van een boerenerf bestaat uit gebouwen, beplanting van het erf en beplanting die aansluit op het omringende landschap. Een vakjury bestaande uit kenners van het boerenerf beoordeelt op deze punten. De jury selecteert uit de aangemelde boerenerven de tien meest aansprekende.

Tussen 1 juli en 15 september kunt u op de tien genomineerden boerderijen stemmen via de website .De drie erven met de meeste stemmen worden door de vakjury bezocht en zij kiest hieruit het Gelders Boerenerf van het Jaar 2014. Op 22 november 2014 maakt zij tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar bekend.
Locatie van de prijsuitreiking en mini-symposium is:
Rondom Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden
Van Balverenlaan 1b
6615 AH Leur

Meer informatie

www.boerenerfgoedgelderland.nl
Like ons op facebook.com/BoerenerfgoedGelderland
Twitter mee via @Boerenerfgoed en #boerenerf2014.