Verhalen over landgoed Hackfort weer verkrijgbaar

De eerste druk was zó snel uitverkocht, dat we dit boek toch weer graag beschikbaar wilden maken. De tweede druk is nu verkrijgbaar. Verhalen over het landgoed bij Vorden, het huis en de kleurrijke bewoners. Evenals herinneringen van mensen die op Hackfort hebben gewoond en gewerkt. Sinds 1982 is Hackfort eigendom van Natuurmonumenten.

Verhalen over landgoed Hackfort

Het boek over landgoed Hackfort , dat is uitgegeven door Uitgeverij Blauwdruk met financiering van het Hackfort Fonds, bevat oral history verhalen over de omgang van bewoners van landgoed Hackfort met de inmiddels uitgestorven tak van de familie van Westerholt, die landgoed Hackfort in bezit had. Deze oral history verhalen zijn verzameld door interview vrijwilligers onder begeleiding van SLG, die heeft gezorgd voor de noodzakelijke training, uitrusting en begeleiding. Dit oral history werk is financieel mogelijk gemaakt door het Hackfort Fonds en door de Nationale Postcodeloterij. De cursus- en ontmoetingsruimte werd gefaciliteerd door Natuurmonumenten, op het landgoed zelf.

Genomineerd voor beste boek over streekgeschiedenis

In het kader van de Boekenweek 2016 Achterhoek en Liemers werd het boek genomineerd voor beste boek over de streekgeschiedenis van de Achterhoek en de Liemers. Het boek ´Verhalen over landgoed Hackfort´ was één van de vijf genomineerde boeken. En hoewel we niet hebben gewonnen, is deze nominatie voor ons van grote betekenis: het betekent in onze ogen een flinke erkenning voor de fantastische vrijwilligers van de Oral History Werkgroep Gelderland, waarvan de vrijwilligers levensverhalen vastleggen van bewoners van Gelderland. De kwaliteit van de interviews die ze afnemen is hoog en het enthousiasme groot.

Bestellen

Klik hier voor meer info of om het boek aan te schaffen.