Doe mee met Varsselder – Veldhunten in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Varsselder – Veldhunten graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Doe dan mee  aan het beplantingsproject ‘Varsselder – Veldhunten in het Groen’.

Groene karakter versterken

In de winter van 2019 is een groep actieve bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Varsselder – Veldhunten. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Daarom start het beplantingsproject ‘Varsselder – Veldhunten in het Groen’.

Groenspreekuur

steenuilen
Foto steenuilen: Henk van den Burg

In de loop der tijd zijn veel landschapselementen achteruitgegaan. In dit project worden de inwoners van het buitengebied van Varsselder – Veldhunten in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens de speciaal op Varsselder – Veldhunten toegesneden informatieavond op 10 november werd het project nader toegelicht en vertelde SLG meer over streekeigen beplanting en over de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf.

Na de informatieavond wordt er een groenspreekuur georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.

Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Aan het eind van de winter ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. Deze combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidiemogelijkheden maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van Varsselder – Veldhunten landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Aanmelden

Heeft u wel belangstelling voor ‘Varsselder – Veldhunten in het Groen’, dan kunt u zich via onderstaand aanmeldformulier aanmelden voor het project. Voor vragen kunt u contact opnemen met r.buitink@landschapsbeheergelderland.nl.

Kijk hier voor de speciale projectpagina