Vakantieparken in Putten planten 200 bomen

11 vakantieparken en 1 dagrecreatief bedrijf in Putten zijn begonnen met het planten van in totaal 200 bomen en 4.300 struiken om het Veluwegevoel te versterken. Zij doen dat in het kader van het project Natuur op recreatieparken. Want dat is waar de gasten voor komen; het bos, de heide, de natuur.

Natuur op het bedrijf

Om de Veluwse beleving voor de gast en natuur op het bedrijf hand in hand te laten gaan, hebben de volgende recreatiebedrijven een plan laten maken door landschapsbureau SON uit Putten: Boslust, Eickenhoff, Putterheijde, Puttery, het Ravenest, Rusthoeve, Sprielderpark, Terra Nova, Veluws Bospark, Veluws Hof en de Vriendschap. “Ik zie bevlogenheid bij de recreatieondernemers. Mooi dat wij samen werken aan een gastvrij en groen Putten”, zegt wethouder Roelof Koekkoek van de gemeente Putten.

Inzet

De bomen en struiken zijn geleverd door SLG. Ook geeft SLG de ondernemers plantadvies. Naast de eigen bijdrage van de deelnemers is dit project gefinancierd door gemeente Putten en provincie Gelderland. Ook inwoners in het buitengebied kunnen hier volgend jaar gebruik van maken. Nadere informatie daarover volgt.

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Recreatieondernemers wiens enthousiasme is aangewakkerd kunnen in de volgende ronde meedoen aan dit project van de Puttense Recreatieondernemersvereniging (PROV) en de gemeente Putten. Zij kunnen contact opnemen met Sylvie Uenk van de gemeente Putten via telefoonnummer (0341) 359 611 of e-mailadres info@putten.nl.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem