Hoogstamfruit

bloesem 2007 085Hoogstamboomgaarden horen bij het landschap. Wij zetten ons in om de achteruitgang van de resterende hoogstamboomgaarden in kwalitatieve en kwantitatieve zin te stoppen, oude rassen in stand te houden en het areaal hoogstamboomgaarden uit te breiden. Het oprichten en opleiden van hoogstambrigades is hier onderdeel van. Met het behoud en de uitbreiding van hoogstamboomgaarden dragen we tevens bij aan een geschikte leefomgeving voor diverse diersoorten zoals steenuilen en bijen.
Lees meer over hoogstambrigades.

Actuele activiteiten/acties

cursus_hoogstamfruit_Duiven_2006_027Gedurende het winterseizoen organiseren we speciale acties waarbij bewoners van het buitengebied met korting hoogstamfruitbomen, een haag en/of een bijenbosje kunnen bestellen. Hou de website in de gaten voor de actuele acties of schrijf u in voor Landschapsnieuws, onze digitale nieuwsbrief.

Iets leren?

Het Handboek Hoogstamfruit wordt gebruikt bij onze cursussen Hoogstamfruit. Dit is een uitgebreid handboek waarin over hoogstamfruit. Wilt u uw kennis over hoogstamfruit testen en op een eenvoudige manier uitbreiden? Ga dan naar het digitale E-zine hoogstamfruitboomgaarden van Landschap Overijssel.
– Handboek Hoogstamfruit 
– E-zine hoogstamfruitboomgaarden

En verder…

Steenuil_HanBouwmeester– Lees meer over de vrijwillige Hoogstambrigades
– Lees hier over onze inzet voor steenuilen
– Leuke links

 

Kijk ook eens op: