Alles over erven

Iedereen die interesse heeft in het landschap en meer wil weten over erfinrichting, aanleg en onderhoud van landschapselementen en de keuze voor planten- en bomensoorten zit hier goed!

Natuurerf

Op een Natuurerf zijn veel natuurlijke elementen te vinden: een takkenril, een broeihoop, een insectenhotel of een poel en inheemse landschappelijke beplanting als hagen, fruitbomen, singels en bloemrijke randen. Wilt u op uw erf niet alleen zelf aangenaam wonen, maar ook een woonplaats bieden voor dieren als de egel, een steenuil en boerenzwaluwen? Bekijk dan de mogelijkheden voor een Natuurerf advies!

Geschiedenis van het boerenerf

Op deze pagina hopen we u als erfeigenaar in Gelderland te ondersteunen met onze kennis. Voordat u aan de slag gaat met alle praktische tips, is het goed om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van (boeren)erven en de betekenis van planten en bomen die van oudsher op de erven voor komen.

ervenbrochureSpeciale ervenbrochure

Speciaal voor bewoners van het buitengebied hebben we een ervenbrochure gemaakt. In de brochure staat uitgebreid beschreven hoe de indeling van een erf er van oudsher uitzag en waarom wij in ons werk er naar streven deze indeling te behouden en te herstellen. We bieden in de brochure inspirerende voorbeelden en tips om zelf met het erf aan de slag te gaan. Maak je erf goed brochure

Duik in het landschap en ontdek uw erf

Ontdek meer over het landschap waarin u woont! Hieronder ziet u een kaart met daarop alle landschapstypen (uit 1850) van Gelderland. U kunt op deze kaart inzoomen naar uw eigen perceel of uw adres intypen. Als u vervolgens uw perceel aanklikt,  dan krijgt u informatie over het landschapstype en de beplanting die daarbij thuis hoort. Wilt u weten hoe het landschap er vroeger uitzag of bent u benieuwd naar de hoogtekaart? Via de lijst met lagen kunt u andere kaartenlagen aan- en uitzetten.

Kijk ook eens op: