Uitgelicht: Natuurerf advies

Op een Natuurerf zijn veel natuurlijke elementen te vinden: een takkenril, een broeihoop, een muizenruiter of een poel en inheemse landschappelijke beplanting als hagen, fruitbomen, singels en bloemrijke randen. Woont u in het buitengebied en wilt u een Natuurerf? Onze adviseur komt graag langs. Op deze pagina staan inspirerende voorbeelden van eigenaren van een Natuurerf.

Doe  mee!

Kijk hier voor meer informatie over het Natuurerf advies.

Natuurerf in Hoevelaken

Verscholen in het groen van Landgoed Hoevelaken ligt de boerderij van Bram van de Klundert en zijn vrouw Yvonne. Toen zij hier kwamen wonen bestond het erf uit een kaal weiland en grind. In vijf jaar tijd hebben zij deze plek omgetoverd tot een prachtig voorbeeld van een Natuurerf. Voor het huis ligt een kruidenrijk graslandje, ter grote van een ruim gazon. Er staan enkelhoge kruiden, hoe langer je kijkt hoe meer variatie je ziet. Bram, gepensioneerd bioloog, telt wel 50 soorten. In bloei zijn nu het streepzaad, beemdkroon, margrieten en kleine ratelaar.

Meer lezen…

“Een bloemenakker: daar hebben de hommels, vlinders, bijen én ik de hele zomer plezier van gehad!”

“Ik heb het hele erf ingericht want er stond niet veel. Een collectieboomgaard met zeldzame, oude rassen. Een knip-en scheerheg om de tuin en een dubbele meidoornhaag tussen de weilanden, die ik later wil leggen (inhakken en ombuigen van de struik). Een houtsingel, een vogelbosje, solitaire bomen, een enkele knotwilg en een walnotenboom naast het huis. De elzensingel heb ik aangevuld en ik heb een bloemenakker. Daar hebben de hommels, vlinders, bijen én ik de hele zomer plezier van gehad! De bloemen heb ik nu ook dichter bij huis gezaaid.” Meer lezen…

Ruud Borkes, adviseur Natuurerfadvies en eigenaar van een erf

Kijk ook eens op: