Thies Koggel (25) wint prijs Jong MonumentenTalent 2016

Thies Koggel heeft dit jaar de prijs Jong MonumentenTalent 2016 gewonnen! Thies is hovenier bij landgoed De Wiersse en Twickel. De jury vond dat Thies zich op jonge leeftijd al onderscheiden heeft in de wereld van historische tuinen.

De Wiersse
De Stichting Landgoed de Wiersse is de bezitter van het prachtige, particuliere landgoed de Wiersse, waarvan vooral de tuinen bekend zijn als groen erfgoed. De tuinen van de Wiersse genieten internationale bekendheid bij architecten en tuinontwerpers. Bezoekers uit binnen- en buitenland (zelfs uit Engeland) komen om te zien hoe een Engels landschapspark is aangelegd in harmonie met het Achterhoekse coulisselandschap. SLG heeft samen met deze Stichting zojuist een buitenplaatswerkgroep opgericht met steun van de Nationale Postcode Loterij, Provincie Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland.

Groen erfgoed
Thies is eén van de tuinmannen die dit rijksmonument in stand helpt houden en die de enthousiaste vrijwilligers begeleidt. Hij heeft nu een prijs gewonnen als monumententalent van het jaar. Dat is bijzonder want Thies Koggel is de eerste die deze prijs krijgt voor verdiensten voor een groen monument. Veel mensen, waaronder ook uit de monumentenwereld, hebben vooral oog voor monumentale gebouwen, terwijl ook veel groen erfgoed is aangewezen als rijksmonument.  Daar zou best wat meer aandacht voor mogen zijn. Als Stichting landschapsbeheer Gelderland zijn we dan ook zeer verheugd met dit bewijs van toegenomen aandacht in het werkveld voor groen erfgoed en beschouwen we dit als een steun in de rug van alle landgoederen en buitenplaatsen met een groen monument. Van harte gefeliciteerd, Thies!

http://www.monumentencongres.nl/prijs-jong-monumententalent/