Themabijeenkomst Biodiversiteit in Buren

Op donderdag 31 oktober organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met de gemeente Buren een themabijeenkomst over biodiversiteit voor actieve groene vrijwilligers in de gemeente Buren. De bijeenkomst is op het gemeentehuis aan De Wetering 1 in Maurik. De start is om 19.30 uur. Inloop met koffie/thee is mogelijk vanaf 19.15 uur. We sluiten af met een groene netwerkborrel rond 22.00 uur.

Biodiversiteit verhogen

Veel vrijwilligers willen zich in hun eigen omgeving inzetten voor biodiversiteit. Dit is van groot belang voor het behoud van ons cultuurlandschap en verschillende soorten planten en dieren. Het kan gaan om het creëren van nestgelegenheid voor steenuilen, het aanleggen van een bijenlint, het oprichten van een patrijzenwerkgroep of het beheren van poelen. Particulieren kunnen hun erf inrichten met oog voor natuur en biodiversiteit of zaaien een bijenbloemenmengsel.

Doel bijeenkomst

Vrijwilligersgroepen uit Buren hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor landschap en biodiversiteit. SLG en de gemeente Buren willen hen daarom graag in het zonnetje zetten. Op de bijeenkomst krijgen zij inspirerende voorbeelden te zien hoe zij en grondeigenaren de biodiversiteit kunnen verhogen. Daarnaast zijn we benieuwd welke mogelijkheden vrijwilligers zien om de biodiversiteit in de gemeente te verhogen. Welke biodiversiteitsinitiatieven van bewoners en vrijwilligers kunnen we in samenwerking met gemeente en SLG uitvoeren? We willen graag samenwerken aan een veelzijdig programma om de biodiversiteit in de gemeente te versterken.

Eigen ervaring

Heeft u zelf mooie voorbeelden over het verhogen van de biodiversiteit? En wilt u uw ervaring delen? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Neem ook foto’s of filmpjes mee.

Bent u actief als groene vrijwilliger in de gemeente Buren? Dan kunt u zich met onderstaand aanmeldformulier aanmelden.

Ook interessant

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Elden

Poelen.nu praktijkdag in Berkelland

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen