Terbroeksepad in Terschuur en Zwartebroek

Het Terbroeksepad is een Klompenpad in het buitengebied van Zwartebroek en Terschuur in de gemeente Barneveld. Ina Kamphorst is coördinator van de werkgroep: “Eind 2014 was het eindelijk zover, de opening van het Terbroeksepad van elf kilometer. De route leidt je door het slagenlandschap, langs elzenbroekbos, door weilanden langs en door maïsakkers en via oude stegen. De werkgroep bestaat nu uit veertien enthousiaste vrijwilligers. Zij controleren iedere eerste week van de maand of de bordjes, stickers en pijltjes nog goed zitten, het zwerfvuil wordt meegenomen en eventueel overtollig groen wordt gesnoeid of gemaaid. De ene maand wordt er volgens de route gelopen en de andere maand er tegen in.”

“Een wandelpad was een speerpunt uit het dorpsplan van 2008 van Zwartebroek en Terschuur. In 2009 startte een werkgroep van vier personen dit project. En we hadden al gauw een prachtige route van twaalf kilometer. Maar zo gemakkelijk ging het niet. Het was het eerste pad waarvan de structurele kosten zelf bekostigd moest worden. Het was een hele toer dat rond te krijgen. Ook het verkrijgen van toestemming van grondeigenaren zat niet mee.” Toch is het allemaal gelukt en kunnen wandelaars van het Terbroeksepad hun reactie vastleggen in een notitieboekje op één van de zeven bankjes:

• Lekker genieten zo dichtbij huis. Erg mooie route. (Jan Jenny, Voorthuizen)
• De zoveelste verrassing bij een klompenpad. Ik ben fan. Wat een geweldig
initiatief. En ook dit pad is tot nu toe erg de moeite waard. Helemaal top! (Joke)
• Een heel mooi en rustgevend klompenpad. We hebben er al heel wat gelopen.
Deze hoort bij de topwandelingen. (Els en Peter, Austerlitz)

Doet u  mee?

Kijk hier voor onze lopende projecten rondom Klompenpaden! 

Wilt u in uw omgeving ook een Klompenpad ontwikkelen of onderhouden, bekijk dan de speciale brochure Klompenpaden of neem contact met ons op.

Kijk ook eens op: