Doe mee met het beplantingsproject Stokkum in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Stokkum graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Stokkum in het Groen’ op donderdag 28 juni in de Düffels Möll, Molenberg 9 in Stokkum. De avond start om 20.00 uur, de koffie staat om 19.45 uur klaar. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Aanmelden voor Stokkum in het Groen is helaas niet meer mogelijk.

Met het project ‘Stokkum in het Groen’ wordt u dit jaar, als inwoner van het buitengebied van Stokkum, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidie-mogelijkheden zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op uw erf, perceel of daarbuiten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Montferland en de provincie Gelderland.

Informatiebijeenkomst ‘Stokkum in het Groen’ op 28 juni

Op de informatiebijeenkomst op 28 juni vertelt een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) meer over het project. Daarnaast komt het landschap van Stokkum aan de orde, welke beplanting hier thuishoort en hoe bewoners hun erf zelf aantrekkelijker kunnen maken voor dieren zoals vogels en vlinders. Tijdens de informatieavond wordt ook op ingegaan op de mogelijkheden voor het realiseren van kruidenrijke akkerranden.

Vrijblijvend bezoek van adviseur

Wilt u meedoen? U kunt zich tijdens of na de informatieavond hiervoor aanmelden. Na aanmelding krijgt u een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Tijdens dit bezoek kunt u uw beplantingswensen voorleggen aan de adviseur om daarna samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor uw eigen erf of terrein.

Voorbereiden

Voor het erfbezoek kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Stokkum in het Groen:
– Bekijk de handreiking Stokkum in het Groen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
– Gebruik hierbij het schetspapier .
– Gebruik deze fruitlijst.

Plantdag

In het komende plantseizoen doet SLG een gezamenlijke bestelling van plantmateriaal. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groen en aantrekkelijk Stokkum.

Dit beplantingsproject is een van de wensen van bewoners, voortkomend uit de bewonersprocessen Levend Landschap in Stokkum.

Meer informatie over Levend Landschap Stokkum.

 

 

Ook interessant

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem

Inwoners Doetinchem versterken biodiversiteit op eigen terrein