Bewoners welkom op startavond Klompenpad Wilp

LET OP: Wegens coronamaatregelen gaat de fysieke bijeenkomst niet door, maar organiseren we een digitale bijeenkomst.

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over de doorontwikkeling van de wandelmogelijkheden in de omgeving van Wilp? Meld u dan aan voor de online startavond op dinsdag 23 november om 19.30 u, aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. De gemeente Voorst & Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied rondom Wilp dit Klompenpad gaan ontwikkelen.

Foto: David van Haren

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn 131 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.

Wandelnetwerk

In de buitengebieden van de gemeente Voorst liggen al zeven Klompenpaden: het nieuwe Beekweidenpad, het Fliertpad, het Avervoorderpad, het Tuylermarkerpad, het Woldermarkerpad, het Klarenbeeksepad en het Niebroekerpad. In Posterenk-Bussloo is ook een Klompenpad in ontwikkeling. Zo ontstaat een netwerk van Klompenpaden in deze gemeente. Kijk ook op klompenpaden.nl.

Online startavond

Op de online startavond wordt het project om het Klompenpad Wilp te ontwikkelen toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor deze route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de doorontwikkeling van het Klompenpad Wilp.

Aanmelden en meer informatie

Wilt u deelnemen aan deze online startavond? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Enkele dagen voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u een e-mail met een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst (via Zoom of Teams). In ditzelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Robbin Buitink van SLG, tel. 06-22202826.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Voorst en de provincie Gelderland.

 

Ook interessant

Luisterbankjes, helmenactie en informatieblad bijenhotel in Nieuwsmails voor vrijwilligers

Samen voor de natuur: Jong en oud aan de slag tijdens de Natuurwerkdag

Bewoners welkom op online startavond Klompenpad Hall

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit