Bewoners welkom op startavond Klompenpad Vaassen

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Vaassen? Neem dan deel aan de startavond op dinsdag 12 april. De bijeenkomst start om 19.30 uur in Dorpscentrum de Wieken, Molenstraat 15 in Vaassen. U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn al 136 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Ook in de gemeente Epe zijn er al drie veel bewandelde Klompenpaden gerealiseerd. In Oene loopt het Klompenmakerspad en in Emst zijn zowel het Schaverensepad als het Loobrinkerpad ontwikkeld.

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.

Startavond

Tijdens de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op thuisgestuurde kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Bent u verhinderd voor deze startavond, maar heeft u wel belangstelling voor de klompenpadwerkgroep? Voor vragen over deze avond of de werkgroep kunt u terecht bij Robbin Buitink van SLG: r.buitink@landschapsbeheergelderland.nl of 06-22202826.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.