Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Arnhem west

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Warnsborn? Log dan in voor de digitale startavond op donderdag 20 mei om 19.00 uur. De gemeente Arnhem en SLG willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Het wordt het eerste Klompenpad in de gemeente Arnhem.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn al 132 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Zie klompenpaden.nl voor een overzicht en alle routes.
Dit Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nationale Postcode Loterij.

Primeur voor Arnhem

Het Klompenpad in Arnhem west wordt het eerste Klompenpad in de gemeente Arnhem. Later dit jaar volgt de ontwikkeling van een Klompenpad in de omgeving van Elden. Wethouder Cathelijne Bouwkamp: ‘Ik ben trots dat Arnhem binnenkort haar eerste klompenpaden krijgt en daarmee aansluit op het uitgebreide netwerk in Gelderland en Utrecht. Ze zijn een mooie aanvulling op de al bestaande wandelroutes in onze gemeente. Zo kunnen wandelaars van de gebaande paden af en Arnhem opnieuw ontdekken.’
Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nationale Postcode Loterij.

Startavond

Op de startavond 20 mei wordt het project toegelicht en krijgen alle aanwezigen de kans om te reageren en hun kennis en ideeën aan te dragen over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en natuur. Ook kunnen geïnteresseerde bewoners zich aanmelden voor de werkgroep die aan de slag gaat met de realisatie van het Klompenpad.

Wilt u deelnemen aan deze digitale informatieavond? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier. Na aanmelden ontvangt u een online link en krijgt u kaarten en informatie thuisgestuurd waarmee u zich al even kan voorbereiden op de bijeenkomst. Aanmelden kan t/m 16 mei 2021.

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij projectleider Arianne Doeleman namens SLG, telefoon 06 8311 1006 of e-mail klompenpadenarnhem@gmail.com.

Aanmeldformulier online startavond Klompenpad Arnhem West

Ik meld me aan voor de online startavond Klompenpad Arnhem West. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Startavond Klompenpad Empe en Tonden

Geert Bouwman en Geert Tijssen, vrijwilligers van de werkgroep Ommetje Steenoven en Hofstedepad

Het Steenoven- en Hofstedepad: een nieuwe wandelroute in Angeren en Huissen

Wandelen Klompenpad

Klompenpad Reckense Markepad is open

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen