Start natuurspeelplek Bruchems Bos: kinderen en ouders welkom

Dorpsplatform Bruchem wil samen met kinderen en ouders nadenken over meer plaatsen waar kinderen in Bruchem buiten kunnen spelen. Een mogelijke plek hiervoor is het Bruchems Bos aan de Kleinestraat. Wilt u meedenken hoe op deze plaats een mooie natuurspeelplek kan ontstaan?

Kom dan op woensdagmiddag 21 september tussen 13.30 en 16.00 naar de Kleinestraat.

Samen een speelplek ontwerpen

dsc09489-verkleindVanaf half twee zijn kinderen en hun ouders welkom aan de Kleinestraat. Ze kunnen meteen aan de slag met het maken van een eigen pijl en boog van natuurlijke materialen. Ze kunnen daarnaast ook fantaseren over hun favoriete speelplek. Hun ideeën vormen de basis voor de ontwerpschets voor de natuurlijke speelplek.
Sommige ideeën kunnen ter plekke uitgevoerd worden. De hoveniers nemen hun zaag mee en maken samen met de kinderen meteen al een start. Met hout uit het bos maken ze bijvoorbeeld een bankje, evenwichtsbalk, misschien wel een pannaveldje. Het hoeven geen grote speeltoestellen te zijn, met kleine ingrepen is al veel speelplezier mogelijk.
De andere ideeën worden verder uitgewerkt in een schetsontwerp. Tegelijk kijken we of er voldoende animo is voor de verdere ontwikkeling van het idee.

Modder aan je broek

modder-aan-je-broek-1Gemeente Zaltbommel en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ondersteunen het project. SLG heeft ervaring met het aanleggen van natuurlijke speelplekken samen met bewoners onder het motto ‘Modder aan je broek’. De inrichting gebeurt met natuurlijke materialen en sluit aan bij het omliggende landschap. Doel is dat er meer ruimte voor kinderen is om buiten te spelen in een natuurlijke omgeving. Buurtbewoners, lokale organisaties, kinderen en hun ouders zijn actief betrokken bij het ontwerp, de aanleg en het beheer van de natuurlijke speelplek.