Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van de gemeente Maasdriel graag heggen, knotwilgen, elzenrijen & boomgaarden op uw perceel aanplanten? Doe dan mee aan het beplantingsproject Maasdriel in het Groen. Tijdens een online bijeenkomst op donderdag 20 mei geeft SLG uitleg over de bijzondere landschappen in de gemeente Maasdriel. Verder wordt er verteld over de bomen, struiken planten en dieren die hier van nature voorkomen. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze online bijeenkomst. Deze start om 19.30 uur. U kunt zich aan de hand van onderstaand formulier aanmelden.

Versterken landschappelijk karakter Maasdriel

Samen met bewoners willen de gemeente en SLG aan de slag om erven in het buitengebied van Maasdriel te voorzien van streekeigen beplanting. De insteek is om met deze streekeigen beplanting het landschap in de gemeente Maasdriel te verfraaien.

Diersoorten profiteren van inheemse beplanting

Deelnemers aan het beplantingsproject krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf of perceel inheemse beplanting aan te planten. Daarnaast is er sprake van een eigen bijdrage voor de beplanting. Door gebruik te maken van beplanting die hier van nature voorkomt in combinatie met goed ecologisch beheer profiteren diersoorten van het buitengebied hiervan, zoals steenuil, kneu, zwartkop, haas, egel, bijen, hommels en dagvlinders. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het erf en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan.

Online bijeenkomst op 20 mei

Tijdens de online bijeenkomst vertelt SLG over hoe de bijzondere landschappen in de gemeente Maasdriel zijn ontstaan en welke landschapselementen zoals heggen, knotwilgen, boomgaarden en poelen hier van oorsprong voorkwamen, hoe ze verdwenen uit het landschap en op welke manier ze weer terug kunnen worden gebracht in het landschap. Tevens krijgen de deelnemers uitleg over wat ze zelf kunnen doen om hun erf aantrekkelijker te maken en welke ondersteuning ze hierbij kunnen krijgen vanuit het project.

Direct aanmelden voor het beplantingsproject Maasdriel in het Groen kan ook. Ga naar de speciale projectpagina voor meer informatie en aanmelden.

Het beplantingsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Maasdriel en de provincie Gelderland.

Aanmeldformulier Webinar Maasdriel in het Groen op 20 mei

Met dit formulier meldt u zich aan voor de Webinar Maasdriel in het Groen op 20 mei om 19.30 uur. De velden met * zijn verplicht.
    Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui: koplopers gezocht!

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Middelste bonte specht

Maar liefst 4 verschillende spechtsoorten ontdekt op Landgoed Vosbergen

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in West Betuwe!

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Meer hoogstamboomgaarden in West Betuwe

Doe ook mee met Hellouw in het Groen

Webinar over biodiversiteit in gemeente Harderwijk op 29 april