Start Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui

SLG start in opdracht van de provincie Gelderland het Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui, een Gelders netwerk waar particulieren met grond in het buitengebied elkaar kunnen vinden op het gebied van biodiversiteit. Het Leernetwerk is een platform voor kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie.

Belangrijk stapstenen in agrarisch landschap

De terreinen van buitenlui kennen vaak al een hoge biodiversiteit en vormen daardoor belangrijke stapstenen tussen bestaande natuurgebieden en zijn vaak de aantrekkelijke parels in het agrarisch landschap. Planten en dieren gebruiken deze plekken voor voedsel, schuilgelegenheid en rust. Het zijn de essentiële schakels in het landschap.

Afgelopen zomer deden we onderzoek naar wat particulieren met eigen grond nodig hebben, om nog verder te komen met hun ambities voor biodiversiteit. Daaruit bleek dat ze vooral heel graag met anderen willen sparren en uitwisselen over wat goed werkt en wat niet werkt. Ze willen graag zien hoe ecologisch beheer in de praktijk wordt uitgevoerd en advies en tips ontvangen hoe hun eigen terrein nog meer betekenis kan krijgen voor de planten en dieren.
Deze uitkomsten van het onderzoek konden we wel enigszins verwachten. We merkten namelijk veelvuldig dat bij de SLG cursussen de cursisten ook al spontaan onderling gegevens uitwisselde en bij elkaar op bezoek gingen voor inspiratie en het delen van ervaringen. Om aan deze enthousiaste en ambitieuze wensen en ideeën tegemoet te komen wordt het Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui opgezet.

U kunt ook meedoen!

Heeft u zelf grond in het buitengebied en wilt u meedoen door praktijkervaringen te halen of te brengen? Kijk hier voor meer informatie over het Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui en aanmelden.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!