Samen voor biodiversiteit op de Natuurwerkdag

Samen aan de slag voor biodiversiteit, dat kan op zaterdag 2 november op de Natuurwerkdag. Vrijwilligers van Knotploeg Duiven zetten zich in voor de leefomgeving van watersalamanders, vogels, steenuilen en wilde bijen in de Landschapstuin-Westsingel-Duiven. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag voor meer dan 50 werklocaties in Gelderland.

Gedeputeerde Peter Drenth opent Natuurwerkdag in Duiven

Samen met Knotpoeg Duiven kan je aan de slag in de Landschapstuin aan de rand van Duiven om iets te doen voor de biodiversiteit. In dit gebied leven watersalamanders in de poelen, vinden vogels voedsel in de bosjes, schuilen steenuilen in de knotbomen en zorgen wilde bijen voor de bestuiving. Tijdens de Natuurwerkdag zorgen we voor het beheer van de verschillende landschapselementen. We gaan samen wilgen snoeien en knotten, bosjes met krentenboompjes uitdunnen en poelen en sloten opschonen. Help mee met Knotploeg Duiven, zo kan je zelf een bijdrage leveren aan het het landschap en natuur en dieren in jouw omgeving te helpen.

Peter Drenth, gedeputeerde van de provincie Gelderland (zie foto), doet op deze locatie de aftrap van de Natuurwerkdag in Gelderland, om 9.00 uur aan de Engsestraat (tegenover nr. 16) in Duiven.

Samen voor biodiversiteit

Helaas is de biodiversiteit in Nederland hard aan het afnemen. Dit verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit is het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Dat is van groot belang, want het zorgt voor zuurstof, schoon water en levert een gezonde bodem voor voedselproductie. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid.

Zorg voor landschap in handen van vrijwilligers

Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is van belang voor de bescherming van natuur, landschap en dieren.

Meedoen aan de Natuurwerkdag

Tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag wordt er in heel Nederland gewerkt op meer dan 500 locaties. Ook iets doen voor een groene leefomgeving? Kom samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en draag bij aan jouw omgeving. Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.
Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.

Ook interessant

Word ook een weidevogelbeschermer en meld je aan voor de online cursus

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Oude IJsselstreek

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

Word ook een patrijzenteller en meld je aan voor de online cursus

hoogstamfruit

Doe deze winter mee aan beplantingsactie in Neder-Betuwe

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Rossel Collectierassen horen thuis op Achterhoeks erf

Uitdeeldag van succesvolle actie vogelbosjes op de Veluwe