Reductie CO2 uitstoot door minder zakelijke kilometers in 2020

De beperkingen die werken ten tijde van corona aan ons heeft gesteld, heeft een flinke reductie van het aantal gereden kilometers opgeleverd. In 2019 reden SLG medewerkers 73.646 zakelijke kilometers. In 2020 waren dat 45.645 zakelijk gereden kilometers door medewerkers van SLG, een reductie van 38 %!

Compensatie CO2 uitstoot

SLG compenseert de CO2 uitstoot van de zakelijke kilometers, via Fair Climate Fund. We verdubbelen het aantal gereden kilometers om zo ook kilometers van opdrachtnemers, leveranciers en vrijwilligers, die voor SLG werken ruimschoots te compenseren. Klik hier voor het certificaat voor CO2 compensatie 2020.

Biogas project in India

Fair Climate Fund realiseert de CO2-reductie met behulp van een biogas project in India. Onze compensatie draagt u bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en verbeterde leefomstandigheden voor huishoudens in het Chikballapur district in de Indiase deelstaat Karnataka. Inmiddels gebruiken ruim 12.000 families een biogasinstallatie. Deze manier van koken vermindert CO2-uitstoot en schadelijke rook in de keuken, ruimt organisch afval op en bespaart huishoudens kerosine, hout en tijd. Ook de ‘slurry’, het restproduct dat uit de vergister komt, dient als een zeer goede meststof. Meer informatie