Doe ook mee met beplantingsproject Putten in het Groen

Woont u in het buitengebied van Putten en heeft u een erf of ander perceel in het buitengebied? Dan kunt u uw bezit nog waardevoller maken voor de natuur. Maak uw perceel nog mooier en draag bij aan een aantrekkelijke omgeving en meer biodiversiteit. Doe mee met het speciale beplantingsproject Putten in het Groen! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Speciaal project

Om dit te realiseren is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Putten. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Het gaat onder andere om knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. De gemeente Putten en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk. Vorig jaar was het project gericht op vergroening van recreatieparken. Dit jaar ligt de nadruk op de bewoners en gebruikers van het buitengebied van Putten maar ook recreatiebedrijven kunnen zich nog aanmelden.

Van aanvraag tot aanplanten

Heeft u belangstelling voor een advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met u naar de mogelijkheden van landschapselementen op uw terrein. De adviseur kan u bezoeken om deze mogelijkheden te bekijken. SLG houdt zich strikt aan de landelijke richtlijnen van het RIVM. Vanwege maatregelen rondom het coronavirus is het ook mogelijk om een adviesgesprek digitaal te regelen. Op basis van deze informatie ontvangt u kosteloos een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting besteld. Later dit jaar wordt het uitgedeeld.

Erfbezoek voorbereiden

Voorafgaand aan het advies vragen wij u om zich zo goed mogelijk voor te bereiden en daarna uw eigen wensen op papier te zetten. Het advies gaat over landschappelijke beplanting en niet over het inrichten van uw tuin. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Putten in het Groen.

 1. Als eerste vragen wij u om de speciale brochure te lezen.
  2. Daarna kunt u met de volgende tools zelf aan de slag:
  Handreiking Putten in het Groen
  Schetspapier
  Fruitrassen voor Putten3. Als u zich verder wilt verdiepen, raden wij u nog de volgende informatie op onze website aan:
  Kaartviewer Basiskaart Landschap
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/uwerf/ecologie/
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/uwerf/landschapsbeheer-met-jaap-en-lex/
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/landschapsbrochures/Meer achtergrondinformatie:
  www.topotijdreis.nl/
  www.kaart.cc

 

Ook interessant

Inwoners Maasdriel planten streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

Word ook een patrijzenteller en meld je aan voor de online cursus

hoogstamfruit

Doe deze winter mee aan beplantingsactie in Neder-Betuwe

Campagne Bomen voor Koeien 2022

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Rossel Collectierassen horen thuis op Achterhoeks erf

Uitdeeldag van succesvolle actie vogelbosjes op de Veluwe