Project Uitvoering Omgevingsmaatregelen A15

Op 15 juli werd in de OGtent in Duiven de startbijeenkomst van de het project Omgevingsmaatregelen A15 gehouden met circa 25 inwoners van de gemeente Duiven.

De uiteindelijke lijst omgevingsmaatregelen opgesteld door bewoners in sessies in 2018 en 2019 vormt de basis van dit project waarvoor Gemeente Duiven de middelen heeft gekregen van projectbureau ViA15. De omgevingsmaatregelen zijn in 2018 en 2019 op 3 kaarten gezet (Tekening 8, Tekening 9 en Tekening 10).

De totstandkoming van de lijst, de randvoorwaarden en voorgestelde werkwijze zijn terug te lezen in de Presentatie 15 juli.

Het daadwerkelijk naar uitvoering brengen van de voorgestelde maatregelen gebeurt in samenwerking tussen gemeente Duiven (daarbij ondersteund door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG)) en een werkgroep van bewoners afkomstig uit Groessen, Loo en De Helhoek aangevuld met bewoners uit andere delen van de gemeente.
Eerste bijeenkomst werkgroep was donderdag 16 september in het Gemeentehuis. De tweede bijeenkomst op 2 december is o.a. i.v.m. corona uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2022.

Excursie naar Wageningse Engpad KIDS

Eerstkomende activiteit is excursie naar Wageningse Engpad Kids op woensdag 12 januari 2022 om 13.30 uur.
Dit is een voorbereidende stap behorend bij de maatregel 41 Extra lus Klompenpad Loowaard en maatregel 52 Ontwikkelen nieuw Klompenpad (Kids) bij Helhoek en Groesssche Weide. U reist op eigen gelegenheid naar Wageningen. Na uitleg en (verkorte) wandeling sluiten we af bij lokale horeca langs het pad. Houd daarvoor dus rekening met verzoek tonen geldige QR-code.

Opgave excursie graag bij Marieke Paardekooper tot uiterlijk 8 januari 2022. U ontvangt dan kort van tevoren een bevestiging en verdere details.