Proef het Landschap rond de Foodwalk Harsloërpad!

Foodwalks_plukken

Wandelen, wildplukken, kookles en een heerlijk diner in het buitengebied van Ede zijn de ingrediënten voor een leuke zaterdagmiddag en avond op 24 mei aanstaande. Samen  met pop-up restaurant Puur E organiseren we langs de nieuwe Foodwalk Harsloërpad, een Foodevent met een kookworkshop en een diner. Iedereen kan tijdens het wandelen van een Klompenpad ervaren dat het landschap hier niet alleen mooi is, maar ook lekker!
Veel wilde planten en bessen uit bermen en bosjes zijn eetbaar en zelfs erg smakelijk. Een gids geeft tijdens het wandelen uitleg over deze wilde ingrediënten.  Ook wordt er voldoende geplukt om aan het einde van de middag in de kookstudio een heerlijk 3 gangen diner te onder begeleiding van chef-kok Christian Weij.

Naast wilde ingrediënten worden ook lokaal verkrijgbare streekproducten gebruikt. Daarna volgt het leukste onderdeel: het genieten van het samen bereidde diner. Uiteraard krijgt ook iedereen de recepten mee naar huis om het nog een keer alleen te kunnen proberen.
De organisatie van deze Foodevent is onderdeel van het project Lekker Landschap, dat mogelijk is gemaakt door financiering van de Nationale Postcode Loterij.  Via het zoeken en gebruiken van wilde ingrediënten uit de directe omgeving worden mensen op een nieuwe manier bij het landschap betrokken. Naast het organiseren van verschillende events worden ook wandel- en fietsroutes door heel Nederland uitgezet die gekoppeld zijn aan recepten met wilde ingrediënten. Het project is een samenwerking tussen Landschapsbeheer Nederland en Stichting Waarde, voor meer informatie  zie www.lekkerlandschap.nl .
In het kader van Ede Hoofdstad van de Smaak is speciaal gekozen voor het buitengebied van Ede voor de organisatie van dit Foodevent. Voor andere activiteiten in het kader van Ede Hoofdstad van de Smaak kijk op www.edehoofdstadvandesmaak.nl

Programma op 24 mei:foodwalks_salade
14:45 ontvangst bij de Hooilanden
15:00 start wandeling over het Harsloërpad
16:30 terug bij de Hooilanden, koffie/thee
17:00 starten met koken
18:30 – 21:00 uur aan tafel!

De kosten voor deelname zijn 47,50 p.p. inclusief gegidste wandeling, kookworkshop, koffie/thee en diner.
Eventuele drankjes (wijn, fris) tijdens de maaltijd zijn niet inbegrepen en kunnen ter plekke worden afgerekend.

Deelname kan enkel via aanmelding vooraf (in verband met inkoop aanvullende ingrediënten en beperkte plaats). Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.
Minimum aantal deelnemers is 20, het maximum aantal is 40 personen.